Καλλιέργεια μαρουλιού και οι σύγχρονοι μέθοδοι συγκομιδής των μαρουλιών θερμοκηπίου

Το μαρούλι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Είναι βασικό συστατικό σε πολλές σαλάτες. Τα πλούσια σε χλωροφύλη φύλλα του είναι πολύ θρεπτικά. Από το φυτό, μπορείτε να αφαιρείτε τμηματικά λίγα λίγα φύλλα για τη σαλάτα σας, ή να βγάλετε όλο το φυτό. Τα πιο νόστιμα φύλλα βρίσκονται στο εσωτερικό του (καρδιά του μαρουλιού), αλλά τα εξωτερικά είναι αυτά που έχουν την περισσότερη χλωροφύλλη και είναι πιο θρεπτικά.
Μπορείτε να σπείρετε τα μαρούλια απευθείας στον κήπο ή το χωράφι, ή να τα ξεκινήσετε από φυτώριο και στη συνέχεια να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα.
Το μαρούλι είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να φυτεύσετε σχεδόν όλες τις εποχές του έτους. Θα έχετε όμως καλύτερα αποτελέσματα αν η θερμοκρασία είναι κάτω από 21 βαθμούς Κελσίου. Οι σπόροι χρειάζονται φως για να βλαστήσουν.
Αν σκοπεύετε να φυτέψετε τα μαρούλια τον Αύγουστο, τότε καλό θα είναι να φυτέψετε τους σπόρους μαρουλιού σε ένα φυτώριο μέσα στο σπίτι. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε ένα δροσερό μέρος και να το βλέπει το φως.
Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, να σπέρνετε νέα μαρούλια κάθε 2 με 3 εβδομάδες.
Η απόσταση φύτευσης είναι 20 με 25 εκατοστά και χρειάζονται σταθερό και συχνό πότισμα, και προτιμούν χώμα που είναι καλά αποστραγγιζόμενο και πλούσιο σε οργανικά στοιχεία.
Για τους επαγγελματίες αγρότες παρουσιάζουμε παρακάτω σε βίντεο μια εξελιγμένη μέθοδο συγκομιδής σε καλλιέργεια μαρουλιών θερμοκηπίου.
Με βάση τα παρακάτω δεδομένα, γίνεται προγραμματισμός, εξοικονόμηση χρημάτων - εργατικών, αλλά και με τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας η αποφυγή σκευασμάτων στο έδαφος.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της.