Ποιος δεν έχει απολαύσει ένα δροσερό τραγανό και γλυκό καρπούζι μέσα στο καλοκαίρι; Σίγουρα όλοι μας δεν λέμε όχι όταν αυτό μας σερβίρεται έτοιμο στο πιάτο. Όμως όταν πρέπει εμείς να το κόψουμε έχουμε κάποια δυσκολία και συνήθως τα κάνουμε και όλα μέσα στα ζουμιά.
Όμως στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια τεχνική που θα σας εκπλήξει, καθώς αυτός ο σεφ κόβει ένα καρπούζι σε μικρά κομμάτια με μια εύκολη τεχνική και χωρίς να λερώνει καθόλου.
Η μέθοδός του είναι απλή.
Βήμα 1ο
Αρχικά κόβει το καρπούζι στη μέση.
Βήμα 2ο
Στην συνέχεια χαράζει περιμετρικά την φλούδα.
Βήμα 3ο
Έπειτα χώνει το μαχαίρι βαθιά μεταξύ φλούδας και εσωτερικού για να ξεχωρίσει όλο το ωφέλιμο μέρος.
Βήμα 4ο
Χαράζει, μετά, οριζόντια και κάθετα, το εσωτερικό του καρπουζιού και
Βήμα 5ο
στο τέλος αδειάζει τα ωραιότατα κομμένα μέρη του σε μία σακούλα, έτοιμη για να τοποθετηθεί στο ψυγείο!