Φυτά
Καρπούζι: ωφέλιμο για την υγεία μας
Ένα από τα αγαπημένα-αν όχι το αγαπημένο- φρούτο όλων είναι το καρπούζι. Η μυρωδιά και η γεύση του θυμίζουν καλοκαίρι. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Β, κάλιο και βήτα-καροτίνη. Πρόκειται για ουσίες με αντιοξειδωτική δράση και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα υψηλά ποσοστά λυκοπενίου που περιέχει το κατατάσσουν ως απαραίτητο φρούτο για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη αλλά και για την προστασία της καρδιάς.
Όσο για το αν επιτρέπεται στη δίαιτα; Η απάντηση είναι πως ναι, επιτρέπεται! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε μέτρο. Άλλωστε αυτό απαιτείται σε όλα τα φαγητά. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε νερό, ενώ περιέχει μόλις 5% ολικά σάκχαρα. Φάτε άφοβα καρπούζι, καθώς είναι δροσερό και απολαυστικό. Πάντα όμως με μέτρο!
Προσοχή: Όλες αυτές οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά αναφέρονται μόνο στο φρούτο και όχι σε ροφήματα, ποτά ή γλυκά που περιέχουν καρπούζι!
Πηγή:.top7news.gr