Ποιά λαχανικά είναι κατά του καρκίνου

    Μοιραστείτε το:

Τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά κατά του καρκίνου

Για τα φρούτα και τα λαχανικά γνωρίζουμε ότι είναι πολύ υγιεινά. Εκτός όμως από όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης έρχεται να φωτίσει μια άγνωστη συνεισφορά τους στην υγεία μας.

Σύμφωνα με στοιχεία της πολυεθνικής μελέτης MEC, η οποία ξεκίνησε το 1993 για να αξιολογήσει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή, τον τρόπο ζωής, γενετικούς παράγοντες και την εμφάνιση καρκίνου, φάνηκε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από 185.885 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας σε μια περίοδο 12,5 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Για παράδειγμα, οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά είχαν 52% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης συγκριτικά με τις γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερα από αυτά τα λαχανικά.

 

Πηγή:.top7news.gr

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.