Το μικρό μου μποστάνι
Κάθε Μάιο είναι παράδοση να φτιάχνω το μπαλκόνι μου. Αυτή τη φορά μετά από την επίσκεψη μου στο φυτώριο, δεν γύρισα με λουλούδια αλλά με λαχανικά. Και είπα να το τολμήσω.
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα ιδιωτικό μποστάνι στο διαμέρισμα του;
μποστάνι,μπαλκόνι,κηπουρική,λαχανικά στο μπαλκόνι,σοδειά,φυτώριο,galsnguys,gals and guys
Αυτή τη φορά προτίμησα να πάρω έτοιμα φυτά σε γλάστρες. Είναι τέλη Μαίου, ήθελα να έχω μια καλή συγκομιδή και δεν μπορούσα να ρισκάρω σπορά. Τα λαχανικά που προτίμησα είναι όλα εκείνα που μας αρέσουν να τρώμε το καλοκαίρι: τομάτα, φασολάκια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγγουράκια.
μποστάνι,μπαλκόνι,κηπουρική,λαχανικά στο μπαλκόνι,σοδειά,φυτώριο,galsnguys,gals and guys
Για να αναπτυχθούν, πρέπει το κάθε φυτό να έχει τη δική του γλάστρα. Τα κολοκύθια επειδή χρειάζονται πολύ χώρο, τα φύτεψα σε μια πολύ μεγάλη ζαρντινιέρα.
Επειδή το μπαλκόνι μου είναι λουσμένο στον ήλιο, ήξερα ότι τα φυτά μου θα αναπτυχθούν μια χαρά.
Λίγο τις τομάτες φοβόμουν που δεν συμπαθούν τον μεσημεριάτικο ήλιο αλλά και εκείνες βολεύτηκαν μια χαρά σε ένα σημείο που το προστατεύει η τέντα.
Από το φυτώρια προμηθεύτηκα ακόμα, στηρίγματα για να στηρίζω τα φυτά καθώς μεγαλώνουν και κοπριά γιατί με ενημέρωσαν ότι το χώμα που ευνοεί τα λαχανικά πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανικά στοιχεία.
μποστάνι,μπαλκόνι,κηπουρική,λαχανικά στο μπαλκόνι,σοδειά,φυτώριο,galsnguys,gals and guys
Στο φυτώριο μου είπαν ακόμα, πως τα λαχανικά χρειάζονται συχνή περιποίηση. Ιδίως οι τομάτες και οι αγγουριές. Οι τομάτες καθώς μεγαλώνουν πρέπει να απαλλάσσονται από τα ξερά φύλλα και να καθαρίζονται στη βάση τους. Οι αγγουριές χρειάζονται καλή στήριξη γιατί είναι αναρριχώμενες και από το βάρος μπορούν να καθίσουν.
Μου σύστησαν δε, να τα ποτίζω μέρα παρά μέρα. Ξέρω ότι οι τομάτες θέλουν πολύ νερό μέχρι να βγάλουν άνθη ενώ λιγότερο όταν έχουν καρπό πάνω τους που πρέπει να δέσει.
Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, κάθομαι και καμαρώνω το μποστανάκι μου. Κατά πάσα πιθανότατα, θα περιμένω μέχρι το φθινόπωρο για να απολαύσω τα προϊόντα μου, αλλά δε βιάζομαι καθόλου.
Όποιος ασχολείται με την γεωργία, άλλωστε, μαθαίνει να είναι υπομονετικός και επίμονος.
Πηγή:http://www.galsnguys.gr/2013/05/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B9/