Φυτεύουμε φύτρο σιταριού σε γλαστράκι

    Μοιραστείτε το:

Στο κέντρο του σπόρου του σιταριού, βρίσκεται το φύτρο . Το φύτρο είναι το τμήμα του σπόρου στο οποίο οφείλεται η ανάπτυξη του βλαστού. Το πολύτιμο αυτό φύτρο είναι η πηγή με πολλά θρεπτικά συστατικά (23 τον αριθμό) πρωτεΐνες βιταμίνες αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα ω-6 λιπαρά οξέα λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά. Το φύτρο του σιταριού μπορούμε να το αγοράσουμε από πολλά βιολογικά καταστήματα , αλλά το καλύτερο είναι να το φτιάξουμε μόνοι μας, και να το καλλιεργήσουμε εκεί, σε μια ακρούλα του σπιτιού μας! Η κατανάλωση του γίνεται σε ωμές σαλάτες, σούπες , σε φαγητά.

Τι θα χρειαστούμε;
Πλένουμε καλά τους σπόρους με χλιαρό νερό και τους βάζουμε , κατά προτίμηση, σε γυάλινο δοχείο , τους σκεπάζουμε με νερό για 6 ώρες. Κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο , όπου τους ραντίζουμε 2 με 3 φορές την ημέρα και με αυτόν τον τρόπο θα βλαστήσουν περίπου σε 6 μέρες .Κατόπιν τους ξεπλένουμε πάλι καλά και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Η κατανάλωση πρέπει να γίνει σε 3-4 μέρες το πολύ . Το φύτρο το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο. Το δοχείο που φιλοξενεί τους σπόρους πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος

 

Το διαβάσαμε στο .prasinizo.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα