Η κηπουρική σε γλάστρες
Φυτεύουμε φύτρο σιταριού σε γλαστράκι
Στο κέντρο του σπόρου του σιταριού, βρίσκεται το φύτρο . Το φύτρο είναι το τμήμα του σπόρου στο οποίο οφείλεται η ανάπτυξη του βλαστού. Το πολύτιμο αυτό φύτρο είναι η πηγή με πολλά θρεπτικά συστατικά (23 τον αριθμό) πρωτεΐνες βιταμίνες αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα ω-6 λιπαρά οξέα λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά. Το φύτρο του σιταριού μπορούμε να το αγοράσουμε από πολλά βιολογικά καταστήματα , αλλά το καλύτερο είναι να το φτιάξουμε μόνοι μας, και να το καλλιεργήσουμε εκεί, σε μια ακρούλα του σπιτιού μας! Η κατανάλωση του γίνεται σε ωμές σαλάτες, σούπες , σε φαγητά.
Τι θα χρειαστούμε;
Πλένουμε καλά τους σπόρους με χλιαρό νερό και τους βάζουμε , κατά προτίμηση, σε γυάλινο δοχείο , τους σκεπάζουμε με νερό για 6 ώρες. Κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο , όπου τους ραντίζουμε 2 με 3 φορές την ημέρα και με αυτόν τον τρόπο θα βλαστήσουν περίπου σε 6 μέρες .Κατόπιν τους ξεπλένουμε πάλι καλά και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Η κατανάλωση πρέπει να γίνει σε 3-4 μέρες το πολύ . Το φύτρο το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο. Το δοχείο που φιλοξενεί τους σπόρους πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος
Το διαβάσαμε στο .prasinizo.gr