Άρθρα σχετικά με: "Κερασιά"
Επιστημονικό Όνομα Panonychus ulmiΕμφάνιση Συπτωμάτων σε ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ Πληροφορίες Ο κόκκινος τετράνυχος είναι σοβαρός εχθρός για πολλά καρποφόρα δένδρα, όπως π.χ. μηλιά, αχλαδιά, ροδακινιά, δαμασκηνιά, κερασιά. ΖημιάΠροσβάλλεται η βλάστηση... Διαβάστε περισσότερα
Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ. Όταν ξεραθούν... Διαβάστε περισσότερα
Σε περιόδους που ο οργανισμός είναι κάτω από πίεση και στρες, η σωστή διατροφή βοηθάει στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων του άγχους, στην αποφυγή του αισθήματος της μόνιμης κόπωσης, των πονοκεφάλων,... Διαβάστε περισσότερα
Ο Ιούνιος ή Κερασινόν, όπως τον έλεγαν στον Πόντο, ήταν ο μήνας που σήμαινε την έναρξη του καλοκαιριού. Ο Κερασινός εν ο έκτον μήνας τη χρονίας, ο Ιούνιος των Ποντίων. Την ονομασία... Διαβάστε περισσότερα
Το φαινόμενο των δίδυμων ή διπλών καρπών στην κερασιά αποτελεί ένα ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό που μειώνει την εμπορική αξία των καρπών της. Ο σχηματισμός των δίδυμων κερασιών οφείλεται σε ανώμαλη ανάπτυξη του άνθους,... Διαβάστε περισσότερα
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το κλάδεμα: Τι πρέπει να κόβετε;- Όλα τα νεκρά και άρρωστα ξυλώδη τμήματα (σαπισμένα κλαδιά στις κερασιές, σημάδια έλκους στους σφένδαμους κ.λπ.)- Κλαδιά που τρίβονται μεταξύ τους... Διαβάστε περισσότερα
Αυτή την εποχή μπορούμε να βρούμε κεράσια. Ας τα γευστούμε με μία δροσερή συνταγή σομπρέ Yλικά (Για 6 άτομα)• 400 γρ. ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσια• 250 γρ. μαύρη ζάχαρη• 250 γρ. νερό• 2... Διαβάστε περισσότερα
Το γλυκό του κουταλιού βύσσινο είναι από τα ποιό παραδοσιακά και νότιμα γλυκά. Τρώγεται σκέτο, μέσα σε ένα ποτήρι δροσερό νερό, πάνω σε παγωτό! Την ίδα συνταγή θα ακολουθήσετε αν θέλετε να... Διαβάστε περισσότερα
Η κερασόπιτα είναι εύκολο, καλοκαιρινό γλυκό, ιδανικό για πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ. Θα το λατρέψετε και θα σας θυμίσει γλυκό της γιαγιάς! Υλικά (μερίδες 8) Για τη ζύμη-300 γραμμ. αλεύρι για... Διαβάστε περισσότερα
Το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) προχώρησαν στη σύνταξη του χρήσιμου Εγχειριδίου Καλλιέργειας της Κερασιάς. Το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα»... Διαβάστε περισσότερα
Φυτά
Πως θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι
Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι...
διαβάστε αναλυτικά »
Χειμωνιάτικος κήπος
Χριστουγεννιάτικος στολισμός του κήπου μας
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον κήπο είναι μια όμορφη παρέμβαση, καθώς δίνει χρώμα στο τοπίο σε μια εποχή του χρόνου, όπου δεν υπάρχουν...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...
διαβάστε αναλυτικά »
Ανθεκτικότητα φυτών
Βροχή στον κήπο και νέα φυτά
Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...
διαβάστε αναλυτικά »
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »