Άρθρα σχετικά με: "Αχλαδιά"
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες.Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία... Διαβάστε περισσότερα
Μηλιά (Αρχές καλοκαιριού) Η μηλιά καρποφορεί σε μόνιμα και ημιμόνιμα καρποφόρα όργανα, που περιέχουν μικτούς οφθαλμούς από όπου σχηματίζονται άνθη και φύλλα. Μερικές ποικιλίες καρποφορούν περισσότερο σε αιχμές και λιγότερο σε λεπτοκλάδια, ενώ... Διαβάστε περισσότερα
Το έντομο αυτό είναι γνωστό με το όνομα τίγρης της απιδιάς. Stephanitis piri, (Heteroptera: Tingidae). Εκτός όμως από την αχλαδιά προσβάλλει τη μηλιά και άλλα οπωροφόρα δένδρα, καθώς και αρκετά καλλωπιστικά φυτά.... Διαβάστε περισσότερα
Από πολλούς θεωρούνται θεραπευτικές τροφές. Είναι πλούσια σε νερό, πρωτεΐνες, λίπη, σάκχαρα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και οργανικά οξέα, τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, θωρακίζουν τον οργανισμό ακόμη και απέναντι σε καρκινοπάθειες και... Διαβάστε περισσότερα
Το μαγικό πράσινο smoothie αδυνατίσματος του ειδικού των διασήμων! Ο trainer των celebrities, Harley Pasternak προτείνει ένα μαγικό φυσικό αδυνατιστικό που θα βοηθήσει αμέσως να χάσετε τα περιττά κιλά που σας βαραίνουν!!Ας... Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίζετε ποιό είναι το ιδανικό φρούτο που μας βοηθάει να κάψουμε το τοπικό λίπος; Σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους και ειδικά τοπικού λίπους είναι, το αχλάδι, και μάλιστα πολύτιμος σύμμαχος.Το αχλάδι περιέχει... Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίζετε το μαγικό χυμό ενέργειας! Γιατί λέγεται μαγικός χυμός; Γιατί σου δίνει ενέργεια στην στιγμή! Έχει μπανάνες, το φρούτο που τρώνε οι αθλητές πριν την προπόνηση για να έχουν ενέργεια, αχλάδια, που... Διαβάστε περισσότερα
Η αχλαδιά (επιστημονική ονομασία Pyrus communis L.) μας ανταμείβει διπλά, τόσο για την ομορφιά της όσο και τους εύγεστους καρπούς της. Το φυλλοβόλο αυτό δέντρο προέρχεται από τις χώρες γύρω από την... Διαβάστε περισσότερα
Ας δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την αχλαδιά: ΚαλλιέργειαΗ αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις, στα παράλια και παραποτάμια μέρη, στις... Διαβάστε περισσότερα
Η κοινή ονομασία της αχλαδιάς είναι αχλαδιά ή απιδιά. Η επιστημονική της ονομασία όμως είναι Pyrus communis. Σήμερα παρατηρείται έλλειψη αχλαδιών και η Ελλάδα εισάγει αχλάδια κατά κύριο λόγο από τη Νότια... Διαβάστε περισσότερα
Φυτά
Πως θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι
Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι...
διαβάστε αναλυτικά »
Χειμωνιάτικος κήπος
Χριστουγεννιάτικος στολισμός του κήπου μας
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον κήπο είναι μια όμορφη παρέμβαση, καθώς δίνει χρώμα στο τοπίο σε μια εποχή του χρόνου, όπου δεν υπάρχουν...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...
διαβάστε αναλυτικά »
Ανθεκτικότητα φυτών
Βροχή στον κήπο και νέα φυτά
Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...
διαβάστε αναλυτικά »
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »