Γνωρίζετε ότι η ζάχαρη είναι πολύ ωφέλιμη στον κήπο μας;
Η διατήρηση του χλοοτάπητα, πράσινου και υγιές μπορεί να χρειάζεται πολύ κόπο και χρήμα. Όμως οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε για ένα φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του χλοοτάπητα μας. Η ζάχαρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια και να διατηρήσουμε το οικοσύστημα στο γκαζόν μας ισορροπημένο. Απλά απλώστε επιτραπέζια ζάχαρη στο χλοοτάπητα σας και τα ζιζάνια θα τα κρατήσετε εκτός.
Πώς λειτουργεί
Πολλοί κηπουροί είναι εξοικειωμένοι με το άζωτο ως πρόσθετη ύλης για τον κήπου τους. Αυτή η θρεπτική ουσία χρησιμοποιείται από λουλούδια και φυτά λαχανικών για να αναπτυχθούν. Τα ζιζάνια, ωστόσο, μπορεί επίσης να λάβουν αυτό το θρεπτικό συστατικό για να αναπτυχθούν γρήγορα και να εξαπλωθούν στο γρασίδι ή άλλη περιοχή. Η μείωση του αζώτου στο εδάφους μπορεί να μειώσει την εξάπλωση των ζιζανίων και να δώσει στο χλοοτάπητα μια καλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης στο έδαφος. Υπάρχουν πολλοί μικροοργανισμοί που μπορούν να καταναλώσουν άζωτο ως μέρος του φυσικού κύκλου της ζωής τους. Η ενθάρρυνση είναι αυτοί οι οργανισμοί να αναπτυχθούν σαν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση του αζώτου στο έδαφος. Η ζάχαρη είναι μία πιθανή πηγή τροφής για τους οργανισμούς αυτούς. Σε περιορισμένες δοκιμές, οι ερευνητές είδαν μια αισθητή μείωση των επιπέδων του αζώτου στο έδαφος και επίσης καταγράφονται λιγότερα ζιζάνια με την προσθήκη ζάχαρης.
Οφέλη από τη χρήση της ζάχαρης
-Η ζάχαρη τροφοδοτεί ωφέλιμα μικρόβια, έντομα, σκουλήκια και
-Η ζάχαρη δεν θα προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους ή ζώα
-Η ζάχαρη θα ενισχύσει το γρασίδι, ενώ αποθαρρύνει τα ζιζάνια
-Η ζάχαρη είναι εύκολο να εφαρμοστεί
-Η ζάχαρη είναι φθηνή
-Η ζάχαρη είναι απαλλαγμένη από χημικές ουσίες που βλάπτουν το έδαφος, το α υπόγεια στρώματα νερού , και τους εαυτούς μας.
-Η ζάχαρη δεν βλάπτει σε τίποτα. Δεν θα βλάψει τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα, κάψει το γρασίδι σας ή να σκοτώσει ωφέλιμα έντομα.
Συνέπειες που μπορεί να έχουμε από τη χρήση ζάχαρης στα φυτά ή στα δέντρα μας
Τα φυτά, που δημιουργούν τη δική τους ζάχαρη, θα διαπιστώσουν τους πρόσθετους πόρους που διαταράσσουν τις φυσικές διεργασίες τους. Η προσθήκη της ζάχαρης στο έδαφος μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του φυτού να παράγει δικές τους ουσίες. Άλλες βιολογικές διεργασίες αναστέλλονται και η ενέργεια χάνεται σε πρόσθετη επεξεργασία της ζάχαρης. Η ζάχαρη που προστίθεται μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του pH στο χώμα. Τα φυτά που είναι ευαίσθητα σε μια αλλαγή στα επίπεδα του ρΗ μπορεί να μην μπορούν να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Η αποσύνθεση της ζάχαρης εντός του εδάφους μπορεί επίσης να οδηγήσει στην αύξηση των ποσοστών των βακτηρίων που μπορούν να μολύνουν τα φυτά αργότερα. Τα φυτά απαιτούν την αφθονία του αζώτου για να αναπτυχθούν. Επειδή η ζάχαρη εργάζεται για να μειώσει το αζώτο στο έδαφος, θα μπορούσε να καταλήξει στο να πληγώσει την υγεία του φυτού, αντί να ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη.
Πηγή:www.biofresh.com.cy