Άρθρα σχετικά με: "Σέλινο"
Το φθινόπωρο ξεκινάει, νέος κύκλος εποχής, νέες εργασίες σε κήπους και βεράντες. Μπορεί να έχουμε στον νου μας ότι την άνοιξη φυτεύουμε γιατί ανθίζουν τα λουλούδια, αλλά ποιος είπε ότι και το... Διαβάστε περισσότερα
Όλα τα λαχανικά, καθώς και τα αρωματικά βότανα, έχουν την εποχή τους. Όταν λοιπόν, τα βρίσκουμε φρέσκα στην αγορά ή στον κήπο μας, μπορούμε να τα συντηρήσουμε στην κατάψυξή μας. Με αυτόν... Διαβάστε περισσότερα
Κερδίστε πολλά επιπλέον «+» στην υγεία, την ενεργητικότητα, τη διάθεση αλλά και στην εμφάνισή σας, συνδυάζοντας κατάλληλα μεταξύ τους αυτά που τρώτε. Γαλέος + σκορδαλιάΟ γαλέος, όπως και ο παστός μπακαλιάρος, περιέχει πολύ... Διαβάστε περισσότερα
Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι τα θαλασσινά διεγείρουν την ερωτική επιθυμία ή ότι τα καρύδια με μέλι είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Eπηρεάζει, όμως, τελικά η διατροφή την ερωτική διάθεση του ανθρώπου; Mπορεί... Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίζετε τις πιο ωφέλιμες τροφές του καλοκαιριού; Τους θερμούς, καλοκαιρινούς μήνες ο οργανισμός έχει ανάγκη τροφές που θα προσφέρουν ενυδάτωση και προστασία από την έντονη ακτινοβολία.Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για... Διαβάστε περισσότερα
Καθαρά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό κόστος καλλιεργούν όλο και περισσότεροι στα μπαλκόνια τους. «Φέτος δεν έχουμε αγοράσει καθόλου μπρόκολο. Τρώμε αυτά που έχουμε φυτέψει στην ταράτσα», λέει ο κ. Νώντας Σαλταούρας που μένει... Διαβάστε περισσότερα
Το σέλινο (Apium graveolens) είναι διετές, ιθαγενές φυτό του γένους Σέλινον (Apium) της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae). Έντονα αρωματικό φυτό, με σκληρό βλαστό, ρίζες σαρκώδεις και ινώδεις, φύλλα με διαιρεμένο έλασμα, οι... Διαβάστε περισσότερα
Τα αρωματικά βότανα είναι πολύ ευχάριστα στον χώρο μας και χρήσιμα για διάφορες χρήσεις στο σπίτι. Τα φύλλα τους ή και οι βλαστοί τους περιέχουν αρωματικές ουσίες. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο... Διαβάστε περισσότερα
Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή τα φασόλια γιαχνί. Υλικά: -½ ποτήρι φασόλια-2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες-2-3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες-1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες-1 ποτήρι σέλινα ψιλοκομμένα-1 ποτήρι χυμό ντομάτας-3-4 κ.σ. ελαιόλαδο-λίγο... Διαβάστε περισσότερα
Tα φτιάχνετε σήμερα και τα έχετε στο τραπέζι σας όλο το χρόνο. Δημοφιλή λαχανικά, κλεισμένα σε βάζα μέσα σε ελαιόλαδο, ξίδι ή λαδόξιδο, διατηρούνται για πολύ καιρό και προσφέρουν έναν εξαίσιο μεζέ,... Διαβάστε περισσότερα
Αυτό το γνωρίζατε;
Το έθιμο του Μάρτη!
Ένα βραχιολάκι από άσπρη και κόκκινη κλωστή είναι το έθιμο που συνοδεύει την πρώτη μέρα του Μάρτη.Πρόκειται για ένα παμπάλαιο έθιμο, το...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Πως φτιάχνουμε χαρταετό
Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και η έναρξη της Σαρακοστής θα δοθεί για άλλη μια φορά σε κάποιον λόφο για να «καθαρίσουμε» από...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Τι πρέπει να προσέξουμε για το τραπέζι της Σαρακοστής
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Τσικνοπέμπτη: έθιμα και διατροφή
Από τα παλιά χρόνια οι διάφορες Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις φτωχών και πλουσίων, άρχιζαν από την Τσικνοπέμπτη, δηλαδή την Πέμπτη ημέρα της εβδομάδος πριν...
διαβάστε αναλυτικά »
Χρήσιμα και απαραίτητα
Καυσόξυλα: ποιά δέντρα είναι κατάλληλα
Το οξύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του ελληνικού Χειμώνα, όπως ακριβώς το αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στους...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά εσωτερικού χώρου
Φυτά στο σπίτι, για ομορφιά και ψυχική υγεία
Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη, βάζοντας φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Απλά και εύκολα. Θα το έχεις παρατηρήσει πως κάθε...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Τροφές του χειμώνα που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!
Ας δούμε τις τροφές της εποχής που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις...Το ήξερες πως αν διαλέγεις τα τρόφιμα που βάζεις στο τραπέζι...
διαβάστε αναλυτικά »