Το σουσάμι, καλλιεργείται πολύ στην Περσία, Μικρά Ασία και Αίγυπτο και από τους αρχαίους χρόνους και στη πατρίδα...
Ο ήλιος άρχισε να καίει. Όσο ευχάριστος και αν είναι μετά τον χειμώνα, πρέπει να προστατεύσουμε το δέρμα...
Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας...
Όπως λέει και η γνωστή παροιμία, «είστε ό,τι τρώτε». Όταν όμως πρόκειται για την υγεία των δοντιών σας,...
Τα προηγούμενα επιστημονικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την παραδοσιακή άποψη, ότι το σησάμι, το ταχίνι και ο χαλβάς συμβάλλουν στην...
Ανάµεσα στα εδέσµατα που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι µας κάθε νηστίσιµη περίοδο, περίοπτη θέση έχουν αυτά από σουσάµι, όπως...
Το σησαμέλαιο που παράγεται από το σησάμι, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές και γνωστό έλαιο όχι μόνο για τις...
Πολύ εύκολη και νοστιμότατη συνταγή για (νηστίσιμα) μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι. Τέλεια για κάθε μέρα.Προετοιμασία: 15 λεπτά...