Άρθρα σχετικά με: "Αμπέλι"
Η “Σταφυλοθεραπεία” ή αλλιώς “Αμπελοθεραπεία” είναι μια μονοφαγική δίαιτα με σταφύλια η οποία βοηθάει στην αποτοξίνωση, στην τόνωση και στην αναζωογόνηση του οργανισμού. Είναι από τις διασημότερες θεραπείες με ρίζες της στην... Διαβάστε περισσότερα
Θα το συναντήσετε σε διάφορες ποικιλίες και καλλιεργείται είτε για να πάρει τη μορφή κρασιού, είτε για να λάβει θέση στο τραπέζι μας, νωπό ή αποξηραμένο.Ακόμη και ως χυμός ή γλυκό του... Διαβάστε περισσότερα
Τα κουρασμένα πόδια μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ άσχημα. Το παρακάτω μίγμα ξεκουράζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος κι επίσης βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος.Υλικά-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο-3 σταγόνες αιθέριο... Διαβάστε περισσότερα
Το αμπέλι είναι από τα πιο αρχαία φυτά τα οποία καλλιεργεί ο άνθρωπος. Έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά για τις ευεργετικές ιδιότητες και την αξία που έχουν για τον άνθρωπο το... Διαβάστε περισσότερα
Ένας φυσικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας χωρίς να το επιβαρύνουμε με επικίνδυνες ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα καλλυντικά του εμπορίου είναι τα φυτικά λάδια. Τα φυτικά... Διαβάστε περισσότερα
Το ξέρατε ότι το εκχύλισμα από κουκούτσια κόκκινων σταφυλιών, περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία είναι πιο δραστικά αντιοξειδωτικά ακόμα και από τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε; Από τα δραστικά συστατικά του εκχυλίσματος,... Διαβάστε περισσότερα
Τα σταφύλια, θεωρούνται όπλο κατά της κυτταρίτιδας! Ήρθε ο καιρός τους. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και συνωμοτούν κατά της κυτταρίτιδας. Παράλληλα, ακονίζουν το μυαλό σας...Ενέργεια: Είναι από τα πιο γλυκά φρούτα που μπορείς... Διαβάστε περισσότερα
Σύμφωνα με τη μυθολογία ο θεός Διόνυσος το έφερε από την Ασία και κατέκτησε σπουδαία θέση στη ζωή της αρχαίας Ελλάδας. Από διάφορα ευρήματα εικάζεται ότι αρχικά καλλιεργήθηκε στην Κρήτη, κατόπιν στη... Διαβάστε περισσότερα
Η καλλιέργεια σταφυλιών είναι η δεύτερη σε ευρύτητα καλλιέργεια στον κόσμο μετά τα πορτοκάλια. Υπάρχουν δύο ποικιλίες σταφυλιών, τα άσπρα και τα μαύρα.Τα 100γρ σταφύλια αποδίδουν περίπου 70 θερμίδες. Ο χυμός των... Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίζετε ότι τα μύρτιλα, τα μήλα και τα σταφύλια προλαμβάνουν το διαβήτη; Τρώγοντας πολλά φρούτα και ειδικότερα μύρτιλα, μήλα και σταφύλια, μειώνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ, υποστηρίζουν ερευνητές που δημοσιεύουν... Διαβάστε περισσότερα
Φυτά
Πως θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι
Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι...
διαβάστε αναλυτικά »
Χειμωνιάτικος κήπος
Χριστουγεννιάτικος στολισμός του κήπου μας
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον κήπο είναι μια όμορφη παρέμβαση, καθώς δίνει χρώμα στο τοπίο σε μια εποχή του χρόνου, όπου δεν υπάρχουν...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...
διαβάστε αναλυτικά »
Ανθεκτικότητα φυτών
Βροχή στον κήπο και νέα φυτά
Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...
διαβάστε αναλυτικά »
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »