
Αν θέλετε να λευκάνετε τα σπαράγγια σας, καλύψτε το χώμα με ένα παχύ στρώμα άχυρου η σανου, στις αρχές Απριλίου. Το υλικό αυτό είναι αρκετά ελαφρύ για να επιτρέπει στον αέρα να το διαπερνά, αλλά αρκετά παχύ για να προστετεύει τα φυτά από τον ήλιο.
Τσακίστε τα σπαράγγια
Μην κόβετε τους βλαστούς των σπαραγγιών, αλλά σπάζετε τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε το λαιμό, διότι το σκληρό και ινώδες τμήμα του βλαστού δεν σπάει εύκολα. Επομένως το κομμάτι που θα έχετ κόψει θα είναι τρυφερό και τραγανό.
Μία σόμπα από κοπριά
Καλύψτε την καλλιέργεια σπαραγγιών με ένα βαρέλι και στρώστε φύτω του φρέσκια σταβλίσια κοπιριά. Το βαρέλι προστατεύει τα φυτά από την άμεση επαφή τους με τη φρέσκια κοπριά, που απελευθερώνει αμμωνία και άζωτο και μπορεί να "κάψει" τα σπαράγγια σας αν έρθουν σε επαφή. Έστι θα επισπεύσετε κατά πολύ τη σοδειά.
Μη βιαστείτε να μαζέψετε καρπούς
Φυτέψτε σπαράγγια σε χαντάκια βάθους 20 εκ. και σε απόσταση 30 εκ. μεταξύ των ριζών. Αφήστε τους βλαστούς να μεγαλώσουν για 2 χρόνια, για να δυναμώσει το φυτό και συγκομίστε από το τρίτο έτος. Τα σπαράγγια ζουν 50 χρόνια