Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ροφημάτων

Αμυγδαλόγαλα

Αμυγδαλόγαλα

 Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα γάλα που παρασκευάζουμε με γλυκά αμύγδαλα. Είναι ένα ρόφημα – ποτό άκρως θρεπτικό, εύπεπτο και θεραπευτικό το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε με διάφορους τρόπους.

Έχει μακρά ιστορία στην μεσαιωνική Ευρώπη για τις άριστες ιδιότητές του και ειδικά για την μεγάλη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες – ως το καλύτερο υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης για τις ημέρες της νηστείας την περίοδο της Σαρακοστής, δημοφιλέστατο ποτό εδώ και αιώνες στην μέση ανατολή γνωστό ευρύτερα με το όνομα amygdalate.

Πιο αναλυτικά το γάλα αμυγδάλου:
– Δεν περιέχει λακτόζη, έτσι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη
- Δεν περιέχει γλουτένη
- Δεν περιέχει χοληστερίνη
- Περιέχει βιταμίνη E
- Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας
– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών
- Είναι πλούσιο σε σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο
-Περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από όλα τα είδη των γαλακτοκομικών και 200% περισσότερο σίδηρο από όλα τα είδη κρεάτων!!!

Το αμυγδαλόγαλα μπορούμε να το παρασκευάσουμε μόνοι μας:
Θα χρειαστούμε:
- Μία κούπα ωμά ανάλατα αμύγδαλα
- Τρεις – τέσσερις κούπες νερό ανάλογα πόσο παχύρρευστο το θέλουμε

Εκτέλεση:
-Αφήνουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν 6-8 ώρες
* Καλό είναι να αποφλοιώσουμε τα αμύγδαλα, γιατί ο φλοιός θα δώσει πικρή και έντονη γεύση στο γάλα. Για την αποφλοίωση, αρκεί να ζεστάνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και πολύ εύκολα αφαιρούμε το φλοιό
-Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα και το νερό και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Καλό είναι να μην πατάμε συνέχεια το κουμπί του μπλέντερ, καθώς το αμύγδαλο έχει την τάση να συσσωρεύεται στον πυθμένα. Πιέζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και για λίγη ώρα, ενώ κάθε φορά που αφήνουμε το κουμπί ανακινούμε το μπλέντερ για να ξεκολλήσει το αμύγδαλο από τον πυθμένα
-Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα με ένα πολύ ψιλό μεταλλικό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε την αμυγδαλόψιχα του αμυγδάλου και να μείνει το καθαρό γάλα
-Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα μας μέλι ή κανέλα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πολύ γρήγορη κι έτσι μπορούμε να φτιάχνουμε όσο γάλα χρειαζόμαστε κάθε φορά -  χωρίς να μπαίνουμε στη διαδικασία της συντήρησης. Διατηρείται για 3 – 4 ημέρες σε γυάλινη κανάτα

Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή να προστεθεί σε δημητριακά, κρέμες ή γλυκά όπως κέικ κλπ
Όσο για την αμυγδαλόψιχα που θα περισσέψει μπορούμε επίσης να την αξιοποιήσουμε σε ζύμες για κέικ, δημητριακά, μπισκότα ή ακόμα και σε μάσκες προσώπου !!!

Πηγή:http://www.soulme.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Αμυγδαλιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Στην Ινδία δημιουργία νέων δασών

    Σχέδια επενδύσεων ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέων δασών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής...

  2. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τα κιλά που χάσαμε

    Σίγουρα ξέρεις τη συνταγή για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, κι αυτή δεν είναι άλλη από την ισορροπημένη διατροφή...

  3. Η άνοιξη σε ένα ... μπουκάλι

    Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ένα μπουκάλι, όμως; Ώρα να δεις τα μπουκάλια αναψυκτικών, ποτών, ακόμη και...

  4. Η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι

    Οριστικοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία...

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »

Ανθεκτικότητα φυτών

Βροχή στον κήπο και νέα φυτά

Βροχή στον κήπο και νέα φυτά

Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φυτά και Feng Shui

Φυτά και Feng Shui

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας

Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας

Ξέρετε το μεσογειακό φυτό που στολίζει όμορφα το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας;Είναι τα κλαδιά σχίνου με τα κρεμοκλαδή πράσινα φύλλα και τους γυαλιστερούς...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς

Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...

διαβάστε αναλυτικά »

Σχεδιασμός λουλουδόκηπου

Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας

Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας

Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...

διαβάστε αναλυτικά »

Καλοκαιρινός κήπος

Ηλίανθος: μύθοι και ιστορίες για το λουλούδι του καλοκαιριού

Ηλίανθος: μύθοι και ιστορίες για το λουλούδι του καλοκαιριού

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό λουλούδι από τον ηλίανθο, το λουλούδι του ήλιου. Ονομάζεται και Ήλιος γιατί ακολουθεί τον ήλιο καθ’ όλη τη...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron