Σούπες
Γκασπάτσο με πιπεριά
Από τις ποιό νόστιμες σούπες: Γκασπάτσο με πιπεριά
Υλικά
-1 κ. ώριμες, νόστιμες τομάτες
-2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
-1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο, σε φέτες
-2-3 σκ.σκόρδο καθαρισμένες, σε φετάκια
-1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο (όσο πιο φρουτώδες, τόσο καλύτερο)
-4 κ.σ. εκλεκτό ξίδι από κρασί
-φουντίτσες βασιλικού
-αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε στο μούλτι τις πιπεριές με το αγγούρι. Ζεματίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και ένα μέρος από τις ντομάτες και πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τις πιπεριές και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες. Μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε τελείως ή να αφήσουμε μικρά κομματάκια. Ενώνουμε με το προηγούμενο μείγμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε. Ψιλοκόβουμε μέσα λίγο βασιλικό και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 3 ώρες ή περισσότερο. Σερβίρουμε με φουντίτσες βασιλικού, σε βαθύ πιάτο, μπολ ή φαρδύ, κοντό ποτήρι.
tips: μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. σέλερυ ψιλοκομμένο στο μπλέντερ και αν σας αρέσει πικάντικη, λίγο μπούκοβο.
Πηγή:http://www.athinorama.gr