Συνταγή για βλήτα με τόνο. Αυτή την εποχή μπορούμε να βρούμε βλήτα και να φτιάξουμε την συνταγή μας.
Υλικά:
-1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα και πλυμένα,
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο,
-1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες,
-3 σκελίδες σκόρδο,
-1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κύμινο,
-400 γρ. τόνο σε νερό (2 κονσέρβες),
-To χυμό
-το ξύσμα από 1 λεμόνι,
-1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
-Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και άφησε να κοχλάσει. Ζεμάτισε τα βλήτα σου για 6-7 λεπτά και στράγγιξε σε σουρωτήρι, πιέζοντας να φύγουν τα πολλά υγρά. Πάρε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε το ελαιόλαδο. Σόταρε τις ροδέλες το κρεμμύδι και πρόσθεσε το σκόρδο τα βλίτα και το κύμινο και συνέχισε το σοτάρισμα. Αλατοπιπέρωσε τα χόρτα και αφού μαραθεί και το σκόρδο λίγο, ρίξε τον τόνο στο τηγάνι ανακατεύοντας με προσοχή για να μην διαλυθεί τελείως ο τόνος. Συμπλήρωσε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και αφού τραβήξουν τα υγρά τους πρόσθεσε και το ξύσμα λεμονιού. Σέρβιρε το πιάτο ζεστό με μπόλικη φέτα.
Πηγή:http://www.womantime.gr