Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό Κοπεγχάγη

Γλυκό Κοπεγχάγη

Πολύ νόστιμο το γλυκό Κοπεγχάγη. Θα σας ενθουσιάσει

Υλικά

Για τη βάση:
-Αλεύρι: 340 γρ.
-Βούτυρο: 220 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί
-Κορν φλάουρ: 6 κουταλιές σούπας
-Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
-Ζάχαρη: 165 γρ.
-Βανίλια: 1 συσκευασία (κάψουλα)

Για τη γέμιση:
-Αυγά: 7 μεγάλα
-Ζάχαρη: 1 κούπα
-Ωμά με το φλούδι και μέτρια τριμμένα αμύγδαλα: 1 κούπα
-Φρυγανιά: 1 1/3 κούπα
-Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
-Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού
-Γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
-Σκόνη τζίντζερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (προαιρετικό)

Για την επικάλυψη:
-Φύλλο κρούστας: 6 φύλλα
-Λιωμένο βούτυρο: 80 γρ.

Για το σιρόπι:
-Ζάχαρη: 3 κούπες
-Νερό: 3 κούπες
-Γλυκόζη: 1/2 κούπα
-Χυμό λεμονιού: 1 κουταλιά σούπας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ40 εκ. περίπου.
2. Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της βάσης, προσθέτοντας το βούτυρο κομμένο κομματάκια. Τρίβετε την ζύμη με τα χέρια σας να γίνει σαν ψιχουλάκια. Την απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί, την πατάτε ελαφρά και την ψήνετε για 10 λεπτά. Την βγάζετε και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση. Κατεβάζετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 165 βαθμούς.
3. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη της γέμισης, να αφρίσουν καλά. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα προσθέτετε στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζετε την γέμιση στο ταψί και την απλώνετε ομοιόμορφα.
4. Απλώνετε πάνω από τη γέμιση ένα φύλλο και το βουτυρώνετε. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βουτυρώνετε και το τελευταίο φύλλο και με κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τα φύλλα σε λωρίδες και κόβετε όσα περισσεύουν εκτός του ταψιού.
5. Ψήνετε το γλυκό στους 165 βαθμούς για 50 - 55 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του μέχρι να ψηθεί το γλυκό.
6. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζετε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει ξεσκέπαστο για να μην μαλακώσει το φύλλο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή:http://newpost.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά, Αμυγδαλιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πηγές πληροφόρησης για το ΕΣΠΑ 2014-20

    Σε συγκεκριμένες επίσημες πηγές πληροφόρησης πρέπει να απευθύνονται όσοι θέλουν να ενταχθούν στις τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020,...

  2. Φεστιβάλ μελιού & προϊόντων μέλισσας

    Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Το...

  3. Στην Αυστραλία σκότωσαν κοάλα λόγω ... υπερπληθυσμού

     Η υπουργός Περιβάλλοντος της πολιτείας της Βικτόρια, Λίζα Νέβιλ, ανακοίνωσε πως η ευθανασία των κοάλα έλαβε χώρα κοντά...

  4. Πως ο άνθρωπος κάνει τις νυχτοπεταλούδες να αποφεύγουν το φως

    Η έλξη που νιώθουν πολλά έντομα για το φως αποδεικνύεται συχνά θανάσιμη. Κι όμως, οι νυχτοπεταλούδες των πόλεων...

Η κηπουρική ανά μήνα

Ημερολόγιο κήπου: Φεβρουάριος

Ημερολόγιο κήπου: Φεβρουάριος

Ο φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει! Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του χειμώνα και περιμένουμε με αγωνία την άνοιξη...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Χιόνι στον κήπο

Χιόνι στον κήπο

Όταν ο χειμώνας είναι δριμύς σίγουρα τα φυτά του κήπου μας υποφέρουν. Το ακάλυπτο έδαφος και οι άγριες μεταπτώσεις της θερμοκρασίας μπορούν...

διαβάστε αναλυτικά »

Ανθεκτικότητα φυτών

Βροχή στον κήπο και νέα φυτά

Βροχή στον κήπο και νέα φυτά

Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φυτά και Feng Shui

Φυτά και Feng Shui

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας

Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας

Ξέρετε το μεσογειακό φυτό που στολίζει όμορφα το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας;Είναι τα κλαδιά σχίνου με τα κρεμοκλαδή πράσινα φύλλα και τους γυαλιστερούς...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς

Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »

Σχεδιασμός λουλουδόκηπου

Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας

Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας

Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron