vegan και νηστίσιμα
Σπανακόρυζο με λεμόνι
Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο, ιδανικό και για τις μέρες της σαρακοστής.
Υλικά
-1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
-1 φλ. ελαιόλαδο
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
-1 πράσο ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
-1 ματσάκι άνηθο
-χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
-Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
-Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:www.argiro.gr