Πασχαλινά κουλουράκια

    Μοιραστείτε το:

Παραδοσιακά νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια.

ΥΛΙΚΑ:
-400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-200 γραμμάρια βούτυρο
-130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-1 αυγό
-40 γραμμάρια γάλα πλήρες
-40γραμμάρια ελαιόλαδο
-½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.
Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

TIP: Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Μια από τις παλιότερες συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου για τα Πασχαλινά κουλουράκια μας!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή:www.topsyntages.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα