Μπισκότων
Πασχαλινά κουλουράκια με ούζο
Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για πασχαλινά κουλουράκια με τη μυρωδιά του ούζου
Υλικά
-1 μικρό κουτί φυτικό λίπος
-1 φλ. τσαγιού βούτυρο καθαρό
-4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-4 βανίλιες
-1 ποτήρι κρασιού ούζο
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-35 γραμμ. αμμωνία
-10 αυγά
-αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 κιλά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ούζο με την αμμωνία. Τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν, όσο πάρει. Δεν κάνουμε τη ζύμη πολύ σφιχτή, αλλά την αφήνουμε μέχρι να σφίξει από μόνη της και να πλάθονται. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25΄-30΄ Τα διατηρούμε εάν θέλουμε σε κλειστό δοχείο, πασπαλίζοντας με άχνη, για όσο καιρό θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:argiro.gr