Μπισκότων
Μερεντομπισκοτάκια
Δεν τα έχετε ξαναφτιάξει! Μπισκότα με μερέντα!
Υλικά:
-1 φακελάκι μαγιά
-2 φλ. του καφέ σπορέλαιο
-1 ποτήρι χλιαρό γάλα
-2 αυγά
-1 κ.σ ζάχαρη
-1 κ.γ αλάτι
-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
-Μερέντα
Εκτέλεση:
-Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα την μαγιά, το σπορέλαιο, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι
-Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
-Την χωρίζουμε στα δυο και ανοίγουμε το ένα φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο
-Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και από πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο πάλι ανοιγμένο με τον ίδιο τρόπο
-Κόβουμε σε λωρίδες 4εκ και μετά ξανακόβουμε στη μέση.
-Το στριφογυρνάμε σιγά σιγά, ενώ ταυτόχρονα το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
-Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή:filenades.gr