vegan και νηστίσιμα
Παντζάρια ψητά με κατσικίσιο τυρί
Τα παντζάρια είναι πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό μας. Ας δούμε μία εύκολη συνταγή για παντζάρια ψητά με κατσικίσιο τυρί. Είναι μία νόστιμη σαλάτα ή κυρίως πιάτο αν κάνετε δίαιτα.
Υλικά
-6-7 παντζάρια ολόκληρα
-1 σκόρδο
-Λίγο λάδι
-2 κουτ. σούπας κατσικίσιο τυρί
-Ξηροί καρποί (ό,τι σας αρέσει)
-Ξίδι μπαλσάμικο
-Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Κόψτε τα φύλλα από τα παντζάρια. Πλένετε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια
-Πλένετε τους βολβούς και τυλίξτε τους σε αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια ψήστε τους βολβούς στους 200ο για 50 λεπτά
-Αφού κρυώσουν τους ξεφλουδίζετε και τους κόβετε σε φέτες
-Σοτάρετε τα φύλλα με το σκόρδο και το λάδι για 5 περίπου λεπτά.
-Προσθέτετε αλατοπίπερο
-Σερβίρετε προσθέτοντας το τυρί τους ξηρούς καρπούς περιχύνοντας με ξύδι μπαλσάμικο
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:.flowmagazine.