Ας δοκιμάσουμε μία εύκολη συνταγή για νόστιμη κρεμμυδόσουπα
Υλικά (για 3 άτομα):
-2 κ.σ. βούτυρο
-3 φλ. λεπτοκομμένα κρεμμύδια
-½ κ.γ. ζάχαρη
-½ κ.σ. αλεύρι
-4 φλ. νερό με 2 κύβους
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-3 φέτες ψωμί τοσταρισμένο
-τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή μοτσαρέλα ή γραβιέρα)
Εκτέλεση:
- Βάλτε το βούτυρο να λιώσει, σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
-Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 3'. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 30' περίπου.
-Προσθέστε αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε.
-Βάλτε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ (ανάλογα πόσοι θα φάνε), μοιράστε το τοσταρισμένο ψωμί, βάλτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυράκι και βάλτε τα μπολ στο φούρνο, στους 200°, μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.