Αλκοολούχα ποτά - κοκτέιλ
Πως θα φτιάξετε ένα λικερ μανταρίνι
Ένα εύγευστο λικέρ, πολύ χωνευτικό και δροσερό.
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια και τρυπάμε σε πολλές μεριές με μυτερό μαχαίρι την σάρκα τους
-
Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι ένα γαρύφαλλο. Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω από ένα αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην υπερκαλύψουν την γεύση του φρούτου.
-
Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε μια γυάλα μαζί με το ρακί (αν δεν σκεπάζονται τα μανταρίνια θα πρέπει να ρίξουμε και άλλο ρακί).
-
Τα αφήνουμε για 20 μέρες περίπου σε σκοτεινό μέρος.
-
Μετά από 20 μέρες φτιάχνουμε το σιρόπι με τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη και τα 2 φλιτζάνια νερό και το ρίχνουμε στην γυάλα με τα μανταρίνια. ανακατεύοντας καλά.
-
Κλείνουμε και αφήνουμε να ηρεμήσει για 2 ημέρες.
-
Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά τα φρούτα και φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Είναι έτοιμο για να σερβιριστεί μετά από 2-3 μέρες.
Σημείωση: Για περισσότερο χρώμα και γεύση μπορείτε, αν θέλετε, να στύψετε και τον χυμό από 4-5 φρέσκα μανταρίνια, να τα σουρώσετε καλά και να τα ρίξετε στο λικέρ.
Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε και ανάμεσα στα γεύματα σαν σορμπε. Aλλάζει ευχάριστα τη γεύση του φαγητού.
Πηγή: "Τα λικέρ της Σοφίας"