Επιδορπίων
Κουμ-κουάτ: Γλυκό κουταλιού
Ας δούμε πως γίνεται το νόστιμο γλυκό κουταλιού κουμ-κουάτ που η καταγωγή του είναι από την Κέρκυρα.
Υλικά
-½ κιλό κουμκουάτ
-Νερό για να βράσουν
-1 κιλό ζάχαρη
-½ κιλό νερό
-½ κουτ γλυκού ξινό
-100 γραμ ψίχα αμυγδάλου
Βήματα
1. Πλένετε τα κουμκουάτ. Αφαιρείτε το κοτσανάκι. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κουμκουάτ και αρκετό νερό. Βράζετε τα κουμκουάτ για 8 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό. Τα ξαναβράζετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε στο νερό για μια ολόκληρη ημέρα αλλάζοντας το νερό 3 φορές. Στραγγίζετε τα κουμκουάτ και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ½ κιλό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξινό και τα αμύγδαλα. Βάζετε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα κουμκουάτ και αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά.
4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
5. Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Πηγή:pressarismenos