Κουμ-κουάτ: Γλυκό κουταλιού

    Μοιραστείτε το:

Ας δούμε πως γίνεται το νόστιμο γλυκό κουταλιού κουμ-κουάτ που η καταγωγή του είναι από την Κέρκυρα.

Υλικά
-½ κιλό κουμκουάτ
-Νερό για να βράσουν
-1 κιλό ζάχαρη
-½ κιλό νερό
-½ κουτ γλυκού ξινό
-100 γραμ ψίχα αμυγδάλου

Βήματα
1. Πλένετε τα κουμκουάτ. Αφαιρείτε το κοτσανάκι. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κουμκουάτ και αρκετό νερό. Βράζετε τα κουμκουάτ για 8 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό. Τα ξαναβράζετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε στο νερό για μια ολόκληρη ημέρα αλλάζοντας το νερό 3 φορές. Στραγγίζετε τα κουμκουάτ και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ½ κιλό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξινό και τα αμύγδαλα. Βάζετε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα κουμκουάτ και αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά.
4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
5. Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Πηγή:pressarismenos


 

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία