Φυτά
Πως θα φτιάξετε ένα λικέρ Ρόδι
Ρόδι.. το φρούτο με τις περισσότερες βιταμίνες. Στο λικέρ που μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό, δίνει όλο το άρωμα, το χρώμα, την γεύση και τις βιταμίνες που θα έδινε και ο στυμμένος χυμός του ροδιού.
Υλικά
-
5-6 κούπες σπόροι ροδιού
-
5-6 κούπες ζάχαρη
-
5-6 κούπες ρακί ή εναλλακτικά ρούμι. Μπορούμε όμως να βάλουμε και τα δύο σε ίση ποσότητα αν θέλουμε αλλά συνολικά δεν ξεπερνάμε τις 6 κούπες.
-
1 ξύλο κανέλας. Προσοχή: δεν θέλουμε να σκεπάσει την γεύση του φρούτου
-
1 γαρίφαλο
-
τον χυμό από 2 ρόδια.
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την ζάχαρη και τους σπόρους ροδιού για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-Στην συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 24 ώρες.
-Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτουμε το ποτό και βράζουμε για 5 λεπτά.-Το αφήνουμε να κρυώσει, το στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό από το ρόδι.
Το λικέρ φυλάγεται πάντα σε γυάλινα μπουκάλια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από 25 έως 30 ημέρες. Ο χρόνος αυτός είναι αναγκαίος για να ολοκληρωθεί η ζύμωση του και να ομογενοποιηθεί σωστά.
Μπορείτε να το σερβίρετε σαν κέρασμα, όμως πάει θαυμάσια και στα γλυκά και στα κέικ και στα κοκτέιλ σας. Επίσης στην καυτή σοκολάτα ή στο τσάι σας.
Η φίλη μας η Σοφία μας που έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή αυτού του λικέρ μας λέει:
«Είναι ένα καταπληκτικό λικέρ και είναι καταπληκτικό όχι μόνο για κέρασμα αλλά όπως λένε και οι φίλοι μου που το δοκίμασαν κάνει και για φάρμακο. Συχνά το χρησιμοποιούν όταν νοιώθουν «βαρύ» το στομάχι τους ή όταν νοιώθουν κάποια ενόχληση στην κοιλιά τους».
Διαβάστε επίσης: Σπιτικά λικέρ: με θεραπευτικές ιδιότητες και άρωμα
Πηγή: Τα λικέρ της "Σοφίας"