Η συνταγή αυτή για τονοσαλάτα, είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα με πλούσιο όγκο λόγω των λαχανικών, που χορταίνουν χωρίς να σας παχαίνουν και αρκετές φυτικές ίνες, ιδανικές για την καλή λειτουργία του εντέρου.
Συνταγή
-Καρδιά ενός μαρουλιού
-Λίγη ρόκα
-Μισό αβοκάντο
-1 κονσέρβα τόνου σε νερό (100 γραμμ.)
-Άνηθο ψιλοκομμένο
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-Λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα λαχανικά (αν δεν είναι βιολογικά ρίξτε τους λίγο ξύδι όταν τα μουλιάζετε στο νερό για να ξεπλυθούν καλύτερα), τα κόβετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε τον τόνο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε κύβους. Χτυπάτε σε ένα σέικερ το χυμό ενός λεμονιού, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα.
Δεν βάζουμε αλάτι στη σαλάτα επειδή κάνει κατακράτηση υγρών και επειδή ο τόνος έχει… κρυμμένο νάτριο ήδη. Αντικαθιστούμε τη γεύση του αλατιού με τη ρίγανη και το λεμόνι που είναι σούπερ αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά!
Έχει περίπου 145 θερμίδες η μερίδα (1 φλιτζάνι), και το αβοκάντο μετο ελαιόλαδο προσφέρουν τα καλά λιπαρά οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας και τα απαραίτητα Ω-3.
Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το omorfamystika