Κρέατος και κύριου πιάτου
Κοτόπουλο με ανθότυρο και τομάτα
Η συνταγή αυτή, αποτελεί μια άριστη και υγιεινή επιλογή για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος ή επιθυμούν να προσέξουν τη διατροφή τους για λόγους υγείας.
Υλικά για 4 μερίδες
-4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (από 200 γραμ. το κάθε ένα)
-2 ντομάτες
-χυμός από 1 λεμόνι
-2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
-1 φλιτζάνι τριμμένο ανθότυρο (200 γραμ.)
-2 κουτ. του γλυκού βασιλικός
-¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
-Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Στρώστε τις μισές σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με τον βασιλικό και περιχύστε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
-Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα του κοτόπουλου και βάλτε τα επάνω στις ντομάτες.
-Σκεπάστε τα με τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.
-Βγάλτε τα από τον φούρνο και πασπαλίστε τα με το ανθότυρο.
-Ανακατέψτε τον μαϊντανό με τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο.
-Περιχύστε το φαγητό και ψήστε για 5-6 λεπτά ακόμη και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:mednutrition