Μικρά μυστικά για να πετύχουν τα μελομακάρονα

Υπέροχα και γλυκά μελομακάρονα! Τι μπορείς όμως να κάνεις για να σου πετύχουν και να κάνουν όλους τους φίλους και συγγενείς να θέλουν να περάσουν στο δικό σου σπίτι τις γιορτές;
Η απάντηση στο κείμενο που ακολουθεί:
-Καλό είναι να μην πλάσεις τα μελομακάρονα σου πολύ μικρά γιατί δεν θα σου φουσκώσουν αρκετά.
-Για να ρουφήξουν το σιρόπι και στο εσωτερικό τους, χρησιμοποίησε μαλακό αλεύρι και ψιλό σιμιγδάλι.
-Αν θέλεις τα μελομακάρονά σου να είναι λίγο μελωμένα άφησε τα μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν φυσαλίδες, διαφορετικά τα αφήνεις περισσότερη ώρα.
-Για να μην σου “σπάσουν” την ώρα που θα τα μελώνεις, θα πρέπει το ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι) να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Προσωπικά προτιμώ το κρύο σιρόπι και ζεστά μελομακάρονα, κατευθείαν από τον φούρνο.
-Προσοχή στο ψήσιμο! Θα πρέπει να ψήσεις τα μελομακάρονα μέχρι να πάρουν χρώμα, όχι παραπάνω γιατί μετά δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
-Ένα ωραίο μυστικό για πιο νόστιμα μελομακάρονα είναι το εξής: Aφού έχεις πλάσει την ζύμη, πριν φτιάξεις το σχήμα του μελομακάρονου, βάλε ένα ολόκληρο καρύδι στη μέση της ζύμης (ολόκληρο όχι τριμμένο) και κλείστην. Το μελομακάρονο και θα πάρει την γεύση από το καρύδι αλλά και θα είναι σαν γεμιστό.
-Το μέλι που θα χρησιμοποιήσεις για το σιρόπιασμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτόρρευστο. Και αυτό ώστε αν προστεθεί αδιάλυτο να διαποτίσει εύκολα το ζυμάρι. Λεπτόρρευστα μέλια είναι αυτά που προέρχονται από άνθη, καθώς επίσης και κάποια θυμαρίσια.
-Αν σου βγει πολύ η ζύμη, καλό θα είναι να την κάνεις σε δύο δόσεις για να μπορέσεις να την δουλέψεις καλύτερα.
-Μην ρίξεις όλο το αλεύρι από την αρχή γιατί μπορεί να σου βγει πολύ σφιχτή η ζύμη. Ρίχνε λίγο- λίγο για να παρακολουθείς πόσο θα χρειαστεί.
-Αν φτιάχνεις γεμιστά μελομακάρονα, στην γέμιση βάλε λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη. Θα γίνουν πεντανόστιμα.
-Επίσης για τα γεμιστά μελομακάρονα ένα ωραίο κόλπο είναι το εξής:άπλωσε την ζύμη σου και βάλε ένα πιατάκι του γλυκού από την ανάποδη πλευρά, κόψε γύρο γύρο και θα έχεις το σωστό μέγεθος. Βάλε στην μέση ακριβώς της ζύμης τη γέμιση και τύλιξε. Έτοιμα!
-Μια εναλλακτική λύση για τα γεμιστά είναι αντί για καρύδι να βάλεις ένα κομμάτι κυδώνι. Θα τους χαρίσει υπέροχο άρωμα!
-Πριν αποφασίσεις ποια συνταγή θα ακολουθήσεις καλό θα είναι να ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές τους. Έτσι έχουμε: αν χρησιμοποιήσεις σιμιγδάλι να θυμάσαι ότι είναι στιβαρά και απορροφούν αρκετό σιρόπι. Τα γεμιστά μελομακάρονα γίνονται αρκετά πλούσια. Τα μικρά μελομακάρονα βγαίνουν αρκετά τραγανά και μοιάζουν πολύ με μπισκότα.
Τα ισλί μοιάζουν με τα γεμιστά αλλά έχουν διαφορετικό σχήμα.
Δείτε εύκολη συνταγή για μελομακάρονα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Πηγή:tampouloukia
Δημοφιλέστερα Άρθρα
- Τα πιό όμορφα λουλούδια του καλοκαιριού!
- Πως να φτιάξετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα
- Γαρύφαλλο, το "άνθος του Διός", καλλιέργεια και ιδιότητες
- Πώς καλλιεργούμε το καρπούζι;
- Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε
- Tροφές κατά του πονοκεφάλου
- Η ιδέα του βραχόκηπου
- Φυτέψτε Λουσίντουμ Βιβούρνο για όμορφη μπορντούρα
- Πως φτιάχνουμε λιαστές ντομάτες
- Λαχανόκηπος σε γλάστρες
Αυτό το γνωρίζατε;
-
Τι πρέπει να προσέξουμε για το τραπέζι της Σαρακοστής
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται...
-
Τέλος σε υγρασία και μούχλα
Υπάρχει ένα υλικό μέσα στην κουζίνα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια αποστείρωση του χώρου σας...
-
Η αστρονομική έναρξη του φθινοπώρου στην Ελλάδα: 23 Σεπτεμβρίου
Στις 11:20 το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου...
-
Μέλισσες που ... ορέγονται τα εντομοκτόνα;
Είναι μια περίπτωση θανάσιμης έλξης: οι μέλισσες και οι άγριοι συγγενείς τους οι μπάμπουρες προτιμούν να πίνουν νέκταρ...
Φυτά
Πως θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι
Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι...
διαβάστε αναλυτικά »
Χειμωνιάτικος κήπος
Χριστουγεννιάτικος στολισμός του κήπου μας
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον κήπο είναι μια όμορφη παρέμβαση, καθώς δίνει χρώμα στο τοπίο σε μια εποχή του χρόνου, όπου δεν υπάρχουν...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...
διαβάστε αναλυτικά »
Ανθεκτικότητα φυτών
Βροχή στον κήπο και νέα φυτά
Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...
διαβάστε αναλυτικά »
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »