Μία πολύ νόστιμη συνταγή από την όμορφη Λέσβο: Μελομακάρονα της κυρα Αφροδίτης από το Καγιάνι
Η εν λόγω συνταγή είναι από τα χεράκια της κυρά Αφροδίτης από το Καγιάνι, με κύριο χαρακτηριστικό το χρυσαφί χρώμα και την μαλακιά τους υφή. Τα εν λόγω…φοινίκια λιώνουν στο στόμα και μαζί τους κάθε πίκρα και κακοδιαθεσία…Φυσικά, η παρασκευή τους είναι καλοδεχούμενη όλο το χρόνο.
ΥΛΙΚΑ:
-2 ποτήρια λάδι ελιάς
-1 με 1,5 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι αραιωμένο με λίγο νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-αλεύρι όσο σηκώσει
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι κοντογεμάτο ζάχαρη
1 ποτήρι νερό ίσως και λιγότερο για να μη γίνει αραιό
λίγο χυμό λεμόνι
λίγο ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ακολουθάμε κανονικά τη συνταγή που ξέρουμε ανακατεύοντας τα υλικά και προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι με την προϋπόθεση τα μελομακάρονα μας να μη γίνουν εν τέλει πολύ σφιχτά. Αφού τα πλάσουμε τα βάζουμε για ψήσιμο περίπου μισή ωρίτσα στους 180 με 200 βαθμούς.
Μόλις είναι έτοιμα κάνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό αφού έχουμε προσθέσει λίγο ανθόνερο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι μας.
Κατόπιν παίρνουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε μέσα στο σιρόπι βράζοντας τα για κάποια λεπτά (γι αυτό γίνονται τόσο μαλακά). Στη συνέχεια τα βγάζουμε περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και προσθέτουμε ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !
Πηγή:radiokalloni