Μία νόστιμη συνταγή για σοφρίτο από την όμορφη Κέρκυρα. Σοφρίτο σημαίνει χαμηλό τηγάνισμα. Εχει βενετσιάνικη καταγωγή, παρ όλο που είναι σχετικά εύκολο φαγητό θέλει αρκετή προσοχή
Υλικά
-1500 κιλό μοσχάρι νουά ή φιλέτο
-7-8 σκελίδες σκόρδο
-2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/3 φλιτζ. ξύδι
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-αλεύρι για το αλεύρωμα
Ετέλεση
-Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το νουά σε στρογγυλές φέτες όχι πολύ χοντρές
-Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
-Το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.Θέλει σιγανό τηγάνισμα να κρατήσει μέσα το κρέας τους χυμούς του
-Σε καθαρό σκεύος βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος.
-Από πάνω κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια. (Αρκετό σκόρδο, αν σας αρέσει).
-Προσθέτουμε ελαιόλαδο και μια κούπα νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι αυτό να ειναι βραστό για να μην κοπεί η βράση του φαγητού)
Μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ξύδι, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ και συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:piniatatsinonas