
Πλησιάζουν οι μέρες για τα Χριστούγεννα και φτιάχνουμε λιχουδιές για να στολίσουν το τραπέζι, να μυρίσει το σπίτι, να κάνουμε δώρο, να γλυκάνουμε τους αγαπημένους! Ας δούμε συνταγή για μαλακά μπισκοτάκια, αρωματικά και στολισμένα με χριστουγεννιάτικα χρώματα!
Υλικά (για 15-18 κομμάτια)
-1 κούπα βούτυρο (εκτός ψυγείου να μαλακώσει)
-1 πακέτο τυρί κρέμα (~220 γραμμάρια)
-μισή κούπα ζάχαρη
-1 κουτ άρωμα βανίλιας
-2 κούπες αλεύρι
-ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο και το τυρί κρέμα.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά τα υλικά.
4. Παίρνουμε ένα κορνέ που διακοσμούμε τις τούρτες μας και χρησιμοποιούμε τη μύτη-αστέρι (καλύτερα το μεγάλο αστέρι με τις πολλές γωνίες). Το γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Παράλληλα σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
5. Με το κορνέ σχηματίζουμε στρογγυλά στεφανάκια.
6. Ψήνουμε στους 190C όχι για περισσότερο από 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να κρυώσουν.
7. Με τη βοήθεια μιας στρογγυλής μύτης του κορνέ κόβουμε μικρά στρογγυλά από κεράσια για στόλισμα - όχι φρέσκα, αλλά αυτά που διακοσμούμε τις τούρτες και τα βυθίζουμε μέσα στα σχηματισμένα στεφανάκια μετά το ψήσιμο.
8. Για το υπόλοιπο στόλισμα φτιάχνουμε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη, λίγο νερό και πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Χρησιμοποιούμε πάλι το κορνέ με μια λεπτή στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε πράσινα φυλλαράκια δίπλα στο κερασάκι, και έναν όμορφο φιόγκο στο σημείο που ενώσαμε τη ζύμη. Για να το στολίσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομματάκια από κάποιο πράσινο γλυκό του κουταλιού, ή μικρά ζαχαρωτά.
Είναι μαλακά και το πορτοκάλι τους δίνει απίστευτη γεύση!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!