Από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο κουραμπιές. Μετά τα μελομακάρονα μας, ο κουραμπιές συμπληρώνει ένα παραδοσιακό δίδυμο. Αρκετοί πιστεύουν πως είναι δυσκολότερο να φτιάξεις και να πετύχεις τους κουραμπιέδες σου. Διαβάστε τη συνταγή που ακολουθεί, και κρίνετε μόνοι σας.
Υλικά
-1 κούπα ζάχαρη άχνη
-625 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-250 γραμ. αμύγδαλο (καθαρισμένο, χοντροκομμένο και καβουρδισμένο)
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κρόκους αβγών
-2 βανίλιες
-20 γραμ. κονιάκ
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μ΄ένα σύρμα ή στο μίξερ, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανίλιες και χτυπάμε το μίγμα για ακόμη 2 λεπτά περίπου, έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το κονιάκ και το αμύγδαλο. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή τους κόβουμε σε διάφορα σχήματα (αστέρι , μισοφέγγαρο) σε διάμετρο 3 χιλ. περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Πηγή:foodzine