Εύκολη και πολύ νόστιμη, η σπιτική μηλόπιτα
Υλικά (ια 26-28 εκ. ταψί)
-2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλ. τσαγιού βούτυρο
-4 αυγά
-5 ξυνόμηλα κομμένα σε λεπτές φέτες
-4 κ.σούπας ζάχαρη
-4 κ.σουπάς γάλα
-2 κ.σούπας επιπλέον ζάχαρη
-5 κ. σούπας ρούμι ή κονιάκ
-1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
Συνταγή
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,
-έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη το γάλα, τα αυγά
-και σιγά σιγά το αλεύρι.
-Βάζουμε το μείγμα σε μια αλευρoβουτυρωμένο ταψί
-και τοποθετούμε πάνω στο μείγμα τις φέτες του μήλου και τα ραντίζετε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
-το βάζετε στο βάζετε στο φούρνο για περίπου 40- 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ. Μόλις ροδίσει την βγάζουμε από την κουζίνα και την αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε σε -χαμηλή φωτιά την μαρμελάδα και ρίχνουμε το ρούμι και την ρίχνετε πάνω στην μηλόπιτα.
-Σερβίρετε
Καλή Επιτυχία!!!