Αρνάκι με βερίκοκα

    Μοιραστείτε το:

Πολύ νόστιμος συνδυασμός, με τα αμύγδαλα να προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική νότα.

Υλικά:
-800 γραμμ. αρνάκι (μπούτι κομμένο σε κύβους)
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-ρίγανη
-αλάτι
-1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
-πιπέρι
-180 γραμμ. βερίκοκα (αποξηραμένα)
-50 γραμμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το αρνάκι για 5΄, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα βερύκοκα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε για 3. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.30΄ ώρα, μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα