Πολύ νόστιμος συνδυασμός, με τα αμύγδαλα να προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική νότα.
Υλικά:
-800 γραμμ. αρνάκι (μπούτι κομμένο σε κύβους)
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-ρίγανη
-αλάτι
-1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
-πιπέρι
-180 γραμμ. βερίκοκα (αποξηραμένα)
-50 γραμμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το αρνάκι για 5΄, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα βερύκοκα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε για 3. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.30΄ ώρα, μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ