Το ραβέντι είναι ένα παράξενο ποώδες φυτό που μοιάζει πολύ με πλατύφυλλο ραδίκι. Τα νεύρα των φύλλων είναι κοκκινωπά και διακλαδώνονται σε όλες τις πλευρές του φύλλου. Εάν εκαλλιεργείτο στην Ελλάδα μπορεί και να το τρώγαμε σαν βραστή σαλάτα, έχει δε ένα χαρακτηριστικό ότι αν απογυμνώσεις τα φύλλα από τα πράσινα κομμάτια τους και κρατήσεις τα κόκκινα νεύρα με τους μίσχους έχουν μια αρκετά έντονη γλυκιά γεύση χωρίς να έχουν καθόλου σχεδόν ζάχαρη (1,1 γραμμάριο ανά 100 γραμμάρια) πράγμα που τα καθιστά πολύ χρησιμοποιούμενα από τους διαβητικούς που τους δίνει την αίσθηση του γλυκού χωρίς να επηρεάζει το ζάχαρό τους. Στην Ελλάδα σπάνια θα τα βρείτε φρέσκα έως ποτέ, μερικές φορές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε κονσέρβα.
Συστατικά: σε 100 γραμμάρια ωμού και αμαγείρευτου ραβεντιού θα βρείτε 93,6 γραμμάρια νερό, 21 θερμίδες, 4,5 υδατάνθρακες, σχεδόν 2% φυτικές ίνες και όπως προείπαμε 1,1% γλυκαντικές ύλες. Θα βρείτε ασβέστιο, κάλιο το οποίο βοηθάει την αποβολή του αλατιού από το σώμα, περιέχει και ελάχιστο σελήνιο λείαν χρήσιμο για τον οργανισμό, βιταμίνη Α, καροτίνη Β, λουτείνη και βιταμίνη Κ.
Πηγή:ntomatagemisti