Μία γευστική και δροσιστική συνταγή για το καλοκαίρι!
Υλικά
Για τη ζύμη
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
. 200 γρ. βούτυρο
• 80 γρ. ζάχαρη
• 3 αβγά χτυπημένα
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 30 ml λικέρ ή κονιάκ ροδάκινο
Για τη γέμιση
• 200 γρ. κρέμα τυριού
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος
• 6 φύλλα ζελατίνης
• 50 γρ. ζάχαρη
• 4 ροδάκινα κομπόστα κομμένα
• 300 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
• 300 ml χυμό από την κομπόστα
Εκτέλεση
1. Για τη ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το Βιτάμ και τοτρίβουμε μέχρι να γίνει ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ.
2. Ζυμώνουμε αρκετά. Εάν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
3. Για τη γέμιση: Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης. Αφού μουλιάσουν καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μικρό σκεύος μαζί με τα 150 ml του χυμού κομπόστας και τα 100 γρ. της μαρμελάδας. Λιώνουμε καλά τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε στην άκρη για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα της μαρμελάδας και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα ροδάκινου πάνω στην κρύα ζύμη της τάρτας.
5. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό κομπόστας ώστε το μείγμα να γίνει ρευστό. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου επάνω στην τάρτα,την περιχύνουμε με τη ρευστή μαρμελάδα και τη σερβίρουμε κρύα.
Πηγή: mylady