Επιδορπίων
Λουκούμι τριαντάφυλλο
Από τα πιό νόστιμα λουλούμια είναι αυτό με γεύση από τριαντάφυλλο. Μπορούμε, πολύ εύκολα, να φτιάξουμε στο σπίτι μας, με αγνά υλικά. Ας δούμε την συνταγή
ΥΛΙΚΑ
-35 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
-55 γραμμάρια γλυκόζη
-225 γραμ. ζάχαρη
-290 γραμ. νερό
-1 κουταλιά ροδόνερο
-1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
-Φουντούκι ή φιστίκι (προαιρετικά)
-Ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε το νερό με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Την ώρα της βράσης προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία φτάσει τους 105 βαθμούς.
3. Όταν πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ροδόνερο, χυμό λεμονιού και χρώμα ζαχαροπλαστικής. (Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε και το φιστίκι ή το φουντούκι).
4. Ζεσταίνουμε ένα ταψί φούρνου και το γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για μία νύχτα.
5. Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
6. Κομματιάζουμε το λουκούμι με το μαχαίρι ή το κόβουμε με το ψαλίδι σε μικρά κυβάκια.
7. Πασπαλίζουμε τα λουκούμια με το μίγμα άχνης ζάχαρης και σερβίρουμε.
Να σημειώσουμε πως η θερμοκρασία είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να μας πετύχει το λουκούμι. Και για το τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει να τηρήσουμε τη δοσολογία.
Διαβάστε επίσης συνταγή για: Λουκούμι σε σφολιάτα
Πηγή: facebook