Εύκολη συνταγή για νόστιμη, καλοκαιρινή τάρτα. Θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Υλικά
-1 δόση ζύμη για τάρτες
Για τη γέµιση:
-6 πομοντόρια (ποικιλία ντομάτας με ωοειδές σχήμα, χωρίς πολλούς σπόρους και με παχιά σάρκα)
-1/2 κ.σ. ζάχαρη
-2 μπαλίτσες μοτσαρέλα (200 γραμμ.) ή μανούρι
-Λίγα φύλλα βασιλικού
-10 ελιές χωρίς κουκούτσι
-φέτες ελιάς
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-150 ml κρέμα γάλακτος
-2 αυγά
-100 γραμμ. τρίμματα φέτας
Εκτέλεση:
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη Βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες). Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
-Ξεφλουδίζουµε τα ποµοντόρια και τα κόβουµε στη µέση. Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα. Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Τα ψήνουµε, να καραµελώσουν, στους 170οC για 1 ώρα και 30΄. Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
-Κόβουµε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα. Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.
-Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέµα και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160οC για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρεται κρύα το καλοκαίρι.
μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 90 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή: argiro