vegan και νηστίσιμα
Καλοκαιρινή µακαρονάδα, µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα
Μια συνταγή που μας έρχεται από την Πάρο για να μας ταξιδέψει. Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με γαλοτύρι, τσαλαφούτι ή κάποιο ανάλογο τυρί.
Υλικά:
-500 γραμμ. λιγκουίνι
-500 γραμμ. ντοματίνια μακρόστενα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-1 πρέζα ζάχαρη
-250 γραμμ. ξινομυζήθρα
-2 κ.σ. κάππαρη
-2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
-1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή: argiro