Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες
Ας δούμε μερικά "μυστικά" που θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες:
-τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.
-αν τα φρούτα είναι πικρά (πορτοκάλια, καρύδια, νεράντζια) χρειάζονται "ξεπικρίσμα". Αυτό το πετυχαίνετε αλλάζοντάς τους το νερό 2-3 φορές κατά το βράσιμό τους.
-κατά το βράσιμο τους, τα φρούτα χρειάζονται "ξάφρισμα", δηλαδή αφαίρεση του αφρού που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
-για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι, βράστε το μαζί με 1-2 κουταλιές γλυκόζης
-για να αποφύγετε το ζαχάρωμα, αφήστε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει κιτρικό οξύ (ξινό) προτού τα βράσετε.
-η αναλογία φρούτων-ζάχαρης να είναι περίπου 1:1. Η ζάχαρη όπως και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια και τις φλούδες των φρούτων, βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας και μπαίνουν μέσα στη μαρμελάδα όταν τη βράζετε.
Ας δούμε μερικές συνταγές για νόστιμα, σπιτικά γλυκά:
-Τριαντάφυλλο: μαγιάτικο γλυκό του κουταλιού
-Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
-Φράουλα, νόστιμο γλυκό του κουταλιού
-Περγαμόντο: γλυκό του κουταλιού
Πηγή: greekcook.gr