Το σπαθόχορτο, με τις θαυματουργιές ιδιότητες, γίνεται πολύ ωραίο λικέρ. Σαν βότανο το σπαθόχορτο, δεν έχει κάποια έντονη γεύση, όπως η μέντα ή ο δυόσμος. Κατά συνέπεια, το λικέρ που θα φτιάξουμε, θα έχει γεύση από τα μυρωδικά που θα βάλουμε. Δοκιμάστε το.
Υλικά:
-3-4 ποτήρια σπαθόχορτο, άνθη και φύλλα (το μαζεύουμε την εποχή που είναι ανθισμένο)
-1/2 λίτρο τσίπουρο
-1/2 λίτρο ούζο
-1/2 κιλό ζάχαρη
-2 μοσχοκάρυδα
-1 ξύλο κανέλας
-3 γαρύφαλα
Εκτέλεση:
-Πλένουμε τα φύλλα και τα άνθη.
-Τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
-Τα αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-Το στραγγίζουμε βάζοντας ένα τουλπάνι. Το διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι, σε σκοτεινό μέρος.