Αφού απολαύσουμε τα φρέσκα βερίκοκα, θα κρατήσουμε τα κουκούτσια τους για να κάνουμε σπιτικό λικέρ
Υλικά:
-150 κουκούτσια από βερίκοκα
-1 κιλό ζάχαρη
-1 λίτρο κονιάκ
Εκτέλεση:
Σπάστε τα κουκούτσια και πάρτε τα μικρά αμύγδαλα που έχουν μέσα και βάλτε τα σε ένα βάζο με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακαινίστε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το 60 μέρες περίπου σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος. Μετά στραγγίξετε το και βάλτε το σε μπουκάλι.
Πηγή: fe-mail.gr