Όταν είναι η εποχή που μπορούμε να βρούμε πολλά σταφύλια, αξίζει να κάνουμε αυτό το απολαυστικό λικέρ
Υλικά:
-750γρ. σταφύλι κατά προτίμηση ροζακί
-3 νεροπότηρα τσίπουρο
-1κιλό ζάχαρη
-750ml νερό
Εκτέλεση:
Παίρνετε τις φλούδες από τα σταφύλια και τις αναμιγνύεται με 3 νεροπότηρα τσίπουρο και τα κλείνετε καλά σε ένα βάζο για 1 μήνα περίπου. Όταν περάσει ο καιρός φτιάχνετε τη ζάχαρη με το νερό σιρόπι και αφού κρυώσει στραγγίζετε το τσίπουρο από τις φλούδες και το αναμιγνύεται με το σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι και είναι έτοιμο.
Πηγή: fe-mail.gr