Δροσιστικό και χωνευτικό λικέρ που αξίζει να το απολαμβάνουμε με τους φίλους μας.
Υλικά:
-500γρ. φράουλες
-250γρ. ζάχαρη
-250ml βότκα ή ρακί
Εκτέλεση:
Πλένετε τις φράουλες καλά και τις βάζετε στο βάζο. Σε κάθε στρώση με φράουλες ρίχνετε ζάχαρη. Ρίχνετε στο τέλος από πάνω το ποτό να εμποτίσει καλά τα υλικά και κλείνετε το βάζο καλά. Το αφήνετε σε φωτεινό μέρος χωρίς όμως να το χτυπάει ο ήλιος 2 μέρες και το ανακινείται τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη. Μετά από 2 μέρες το περνάτε από τουλπάνι (ή τούλι) και το βάζετε σε μπουκάλι.
Πηγή: fe-mail.gr