Κρέατος και κύριου πιάτου
Κυπριακή κουζίνα: Κοτόπουλο
Ένα διαφορετικό κοτόπουλο ψητό αλά Κυπριακά.
Υλικά:
-1 κοτόπουλο
-2 με 3 κιλά πατάτες
-3 λεμόνια
-αλάτι, κανέλλα κοπανισμένη
-κανέλλα ξυλάκι
-μαύρο πιπέρι
-ηλιέλαιο, ελαιόλαδο
-2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στα 2
-πλένουμε το κοτόπουλο το αλατίζουμε, αλατίζουμε και τις πατάτες και τα βάζουμε στο ταψί
-ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, το πιπέρι, την κανέλλα (σκόνη, ξυλάκια)
-ρίχνουμε νερό μέχρι το μισό του ταψιού και καλύπτουμε τις πατάτες με ηλιέλαιο και ελαιόλαδο
-ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 με 230 βαθμούς για μια και μισή περίπου ώρα
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή: www.hellenica.de