vegan και νηστίσιμα
Κυπριακή κουζίνα: Φακές
Νόστιμες φακές από την Κυπριακή κουζίνα.
Υλικά:
-Μισό κιλό φακές
-1 κρεμμύδι
-150 γρ κριθαράκι
-ελαιόλαδο
-1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικό)
-λεμόνι, αλάτι
-ελιές καλαμών, 1 μικρή ντομάτα, αγγουράκι
Εκτέλεση:
-Πλένουμε πολύ καλα τις φακές και τις σκεπάζουμε με νερό
-τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν είναι αρκετά μαλακές αλλα όχι εντελώς ψημμένες προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζωμό λαχανικών
-χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατέουμε κατα διαστήματα και προσέχουμε να μην κολλήσει
-το φαγητό πρέπει να είναι ούτε πολυ πυχτό ούτε πολύ ρευστό
-σε ενα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο
-όταν ροδίσει το κρεμμύδι το ρίχνουμε στις φακές και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
-διακοσμούμε με ελιές καλαμών αγγουράκι και με ντομάτα την οποία κόβουμε σε σχήμα τριαντάφυλλου
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή: www.hellenica.de