Κυπριακή κουζίνα: Φακές

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμες φακές από την Κυπριακή κουζίνα.

Υλικά:
-Μισό κιλό φακές
-1 κρεμμύδι
-150 γρ κριθαράκι
-ελαιόλαδο
-1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικό)
-λεμόνι, αλάτι
-ελιές καλαμών, 1 μικρή ντομάτα, αγγουράκι

Εκτέλεση:
-Πλένουμε πολύ καλα τις φακές και τις σκεπάζουμε με νερό
-τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν είναι αρκετά μαλακές αλλα όχι εντελώς ψημμένες προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζωμό λαχανικών
-χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατέουμε κατα διαστήματα και προσέχουμε να μην κολλήσει
-το φαγητό πρέπει να είναι ούτε πολυ πυχτό ούτε πολύ ρευστό
-σε ενα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο
-όταν ροδίσει το κρεμμύδι το ρίχνουμε στις φακές και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
-διακοσμούμε με ελιές καλαμών αγγουράκι και με ντομάτα την οποία κόβουμε σε σχήμα τριαντάφυλλου

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή: www.hellenica.de

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.