Επιδορπίων
Τριαντάφυλλο: μαγιάτικο γλυκό του κουταλιού
Δοκιμάστε ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, με έντονο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση!
Υλικά:
-100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
-500 gr. ζάχαρη
-200 gr. νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
Εκτέλεση:
- -Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
- -Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξής: τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα στραγγίζουμε.
- -Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).
- -Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.
- -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
- -Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!