Κρέατος και κύριου πιάτου
Μπριζολάκια κατσαρόλας με κρασί και δεντρολίβανο
Ένας άλλος τρόπος για να μαγειρέψουμε μπριζόλες. Σάλτσα πεντανόστιµη µε κρασί και δεντρολίβανο. Συνοδέψτε το κρέας µε πουρέ πατάτας ή ρύζι. Είναι απλά τέλειο!
Υλικά: (μερίδες 5)
-10 μοσχαρίσιες μπριζόλες
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 κ.σ. πελτές ντομάτας
-1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
-1 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
-1 συσκευασία (400 γραµµ.) ντοµατάκια κονκασέ
-1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
-αλάτι
-φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.
-Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
-Σερβίρουμε µε πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.
Πηγή: argiro.gr