Αρχική » Φυτά

Βότανα και τροφές που ταιριάζουν στον ζωδιακό μας τύπο

Βότανα και τροφές που ταιριάζουν στον ζωδιακό μας τύπο

Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, κάθε ζώδιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες όσον αφορά την άμυνα του οργανισμού του, με διαφορετικά είδη θεραπευτικών φυτών και βοτάνων καθώς και διαφορετικές τροφές χρήσιμες για την υγιεινή του διατροφή. Διαβάστε παρακάτω για όλα αυτά και δώστε την απαραίτητη ισορροπία την υγεία σας ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο ανήκετε. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να ωφεληθείτε από τη γενναιόδωρη φύση, που χρόνια πριν την Ιατρική και τη φαρμακολογία, βοήθησε (και προίκισε) τον άνθρωπο και τα ζώα να θεραπεύονται και να αμύνονται με τα αρωματικά βότανα και φυτά της.

ΚΡΙΟΣ (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Φυτά και βότανα

Σπαράγγι Είναι διουρητικό και καθαρτικό (Ένα ποτήρι του νερού ζωμός σπαραγγιών για ένα ή δύο βράδια).
Σκόρδο Καταπολεμά τις οδοντικές νευραλγίες. (Βάζετε 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο και μισό κουταλάκι αλάτι σε 1 ποτήρι ξύδι. Βράζετε το μίγμα για 10 λεπτά και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Κάνετε πλύσεις στο στόμα.).
Μολόχα Καταπολεμά τις τυχόν εντερικές φλεγμονές, τη χρόνια δυσκοιλιότητα και τη νεφρίτιδα. (Μια χούφτα τριμμένη μολόχα, που θα μπαίνει σαν γαρνίρισμα στα χορταρικά ή στη σαλάτα).
Μποράντσα Περιέχει ποτάσιο και ασβέστιο. Καθαρίζει το αίμα και δραστηριοποιεί τους αδένες που παράγουν αδρεναλίνη, την καρδιά, και τα νεφρά. Ακόμα, καταπολεμά την γρίπη (25 γραμμ. φύλλα σε μισό κιλό βραστό νερό).
Αλιφασκιά Καταπολεμά την γαστρίτιδα και την ξινίλα του στομάχου. (Ρίχνετε σε μισό λίτρο νερού 10 γραμ. αλιφασκιά, 10 γραμ. δεντρολίβανο και τρεις φέτες λεμονιού και τα βράζετε. Ένα φλιτζάνι από το ρόφημα αυτό είναι αρκετό για το επιθυμητό αποτέλεσμα).
Καγιέν Το γνωστό καυτερό πιπέρι είναι διεγερτικό και τονωτικό. Καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και καταπολεμά τα μικρόβια. Είναι μοναδικό για κρυολογήματα και σταματάει τη ρινορραγία.
Μέντα Κολικοί των νεφρών και στομαχικοί πόνοι ανακουφίζονται με 1 φλιτζάνι μέντα φρέσκια η αποξηραμένη. Άλλα θεραπευτικά φυτά και βότανα ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον Κριό είναι η αλόη, και ο καπνός.

Τροφές

Μελιτζάνες, μαϊντανό, φακές, αντίδια, φασολάκια φρέσκα, πιπεριά, μανιτάρια, παξιμάδια σικάλεως, ακατέργαστη ζάχαρη, πετιμέζι, φρέσκο ψάρι, κοτόπουλο, συκώτι, βοδινό κρέας, αβγά (το ασπράδι), συμπυκνωμένο τυρί, καρπούζι, φράουλες, δαμάσκηνα, βερίκοκα.

ΤΑΥΡΟΣ (21 Απριλίου-20 Μαϊου)

Φυτά και βότανα

Μολόχα Τα φύλλα και τα άνθη της βοηθούν τις αναπνευστικές οδούς.
Ηλίανθος Οι σπόροι του είναι πολύτιμη πηγή βιταμίνης Β, απαραίτητης για τον μεταβολισμό. Το ρόφημα (50 γραμ. σπόροι βρασμένοι σε ένα κιλό νερό) θεραπεύει την λαρυγγίτιδα, το βήχα, το κρυολόγημα και προλαμβάνει τις ιώσεις.
Φτέρη Η ρίζα της φτέρης σε ένα συμπυκνωμένο αφέψημα βοηθά στη λειτουργία του συκωτιού και τη σπλήνα.
Πνευμονίας Το αφέψημα των φύλλων της (όχι περισσότερο από 100 γραμμ. σε 1 λίτρο νερό) ενδείκνυται για τις πνευμονικές παθήσεις.
Φασκόμηλο Αφήστε ένα κουταλάκι αποξηραμένο φασκόμηλο σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Πίνετε ένα κουταλάκι από το αφέψημα πρωί-βράδυ. Θεραπεύει την αμυγδαλίτιδα και τα έλκη στο λαιμό. Μπορείτε επίσης, να κάνετε γαργάρα προληπτικά για τον πονόλαιμο (δεν συνιστάται η καθημερινή χρήση για τις εγκύους).
Ξινήθρα Δροσιστική και καταπραϋντική, αλλά πρέπει να ελαττώνεται η χρήση της στη διάρκεια της πολύ ζεστής εποχής του καλοκαιριού. Γενικά, βοηθά αποτελεσματικά τις δίαιτες αδυνατίσματος.

Τροφές

Κουκιά (νωπά), φακές, κάρδαμο, καρότα, τυρόγαλο, αβγά, θαλασσινά, σολομός, συκώτι, βοδινό, κοτόπουλο, βρώμη, σίκαλη, φασκόμηλο, μαύρα σύκα, καρπούζι, ροδάκινα, φράουλες, μπανάνες, μήλα, κεράσια, βατόμουρα.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21 Μαίου-21 Ιουνίου)

Βότανα και φυτά

Βαλεριάνα Πίνοντας ένα ποτηράκι του λικέρ μακριά από τα γεύματα βοηθά στην καταπολέμηση της νευρικής έντασης, της ημικρανίας και της επιληψίας ακόμα. Λεβάντα Το αιθέριο έλαιό της χαλαρώνει και ξεκουράζει τον οργανισμό. Θεραπεύει τις ζαλάδες και τις λιποθυμικές τάσεις. Λίγες σταγόνες σε νερό (σε μικρό ποτήρι) στην κρεβατοκάμαρα εξασφαλίζουν ήρεμο ύπνο. Αλιφασκιά Σαν ρόφημα καταπολεμά τις ενοχλήσεις του συκωτιού. Τσουκνίδα Λιωμένη (σε σιρόπι) με ζάχαρη είναι βοηθητική σε περιπτώσεις αιμόπτυσης. Πνευμονιάς Τα φύλλα της σε ρόφημα ενδείκνυνται για πνευμονικές παθήσεις. Δεντρολίβανο Σε μισό κιλό νερό βράστε 25 γραμμ. δεντρολίβανο. Το ρόφημα ηρεμεί τα νεύρα και τις νευραλγίες. Συμβάλλει στη μείωση του στρες και στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού.
Βαλδριανή και η γλυκόριζα (δρα σαν σπασμολυτικό).

Τροφές

Μπάμιες, ραπανάκι, ντομάτες, μαρούλι, σπαράγγια, φασολάκια φρέσκα, μπιζέλια, σιταρένιο ψωμί, τυρόγαλο, αβγά, τυράκια (σε κουτί), κατσικίσιο γάλα, συμπυκνωμένο τυρί, φράουλες, κεράσια, καρπούζι, μπανάνες, δαμάσκηνα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

Φυτά και βότανα

Μέντα Ένα φλιτζάνι αφεψήματος μέντας βοηθά αρκετά τον οργανισμό και μπορεί να χορηγηθεί (ακόμα) και για τις διάρροιες που προέρχονται από την ζέστη.
Βάλσαμο Το αφέψημα (25 γραμμ. κομμένα φύλλα σε μισό κιλό νερό που βράζει) καλμάρει τους πόνους στο στομάχι και τους πεπτικούς αγωγούς. Ρυθμίζει τις ανωμαλίες της περιόδου και τη γονιμότητα. Τα φύλλα του τρώγονται και ωμά.
Κάρδαμο Βάζοντας το σε κάθε είδους σαλάτα θεραπεύει τις εντερικές φλεγμονές.
Απήγανος Μερικά κουταλάκια ζουμί από απήγανο καταπολεμά την ταινία των εντέρων.
Τσουκνίδα Είναι τονωτικό, αντισηπτικό, διουρητικό. Βοηθά την πέψη, αυξάνει το γάλα κατά την περίοδο της γαλουχίας και εξαφανίζει την πιτυρίδα (στο ξέβγαλμα των μαλλιών, βρασμένη σε αρκετό νερό).
Ιεροβότανο ή Βερβένα Υπέροχο χωνευτικό (μερικά ποτηράκια μετά το φαγητό είναι αρκετά για την δράση του).
Επίσης στα βότανα συμπεριλαμβάνονται το δεντρολίβανο, το ανεμοκλάδι, το πετρόχορτο, η άσπρη παπαρούνα.

Τροφές

Παντζάρι, μαρούλι, ραπανάκι, σπανάκι, αγγούρι, κολοκύθα, αντίδια, κρεμμύδι, βρώμη, ψωμί σίκαλης, μέλι, σολομός, στρείδια, ψάρια, άπαχο κρέας, κρέμα, τυρόγαλο, γιαούρτι, αβγά, συμπυκνωμένο τυρί, πορτοκάλια, ανανάς, σταφίδες, ροδάκινα, δαμάσκηνο.

ΛΕΩΝ (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)

Φυτά και βότανα

Χαμομήλι Ένα καταπραϋντικό, που είναι θαυμάσιο ακόμη και για τους πόνους των αρθρώσεων. Λίγο χαμομήλι (ελάχιστα) τηγανισμένο σε λάδι ελιάς για λίγα λεπτά είναι ένα καλό επίθεμα στο σημείο του σώματος που πονάει. Βασιλικός Μοναδικό τονωτικό, που ταυτόχρονα εξαφανίζει τον εκνευρισμό. Ένα κουταλάκι φύλλα βασιλικού σε μια κούπα βραστό νερό πρωί-βράδυ, φέρνει ευεξία και διώχνει το στρες. Επίσης, ο βασιλικός τρώγεται και ωμός σε σαλάτες.
Ραδίκια Ανακατεμένα τα ραδίκια η άγρια ραδίκια σε ίση ποσότητα με σμίλακα δίνουν ένα αφέψημα κυριολεκτικά θαυματουργό για τον καθαρισμό του αίματος.
Ταραξάκο Η γνωστή σε όλους μας πικραλίδα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του οργανισμού, όντας πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C . Επίσης είναι διουρητική και ρυθμίζει την υπέρταση. Εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα γευστικό ρόφημα, που θα αντικαταστήσει τον καφέ (αν αποξηράνετε τις ρίζες της, τις καβουρδίσετε και τις κάνετε σκόνη). Δακτυλίδια ή ατάρρινο Η σκόνη και το ρόφημα των φύλλων βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων. Ακόμη, το μάραθο, ο μαϊντανός, η αγγελική και ο άνηθος είναι βοηθητικά.

Τροφές

Σπανάκι, φασολάκια φρέσκα, θρούμπες ελιές, αγγούρι, ρύζι, βρώμη, κριθάρι, σπόρια από αγριοκίμινο, φρέσκος σολομός, τυρόγαλο, λεμόνια, μήλα, μαύρα σύκα, φραγκοστάφυλα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Βότανα και φυτά

Μολόχα Τα άνθη της μολόχας σε ρόφημα συνοδευόμενο από μέλι και όχι ζάχαρη είναι ένα (λειτουργικό) καθαρτικό. Γαρύφαλλο Το αφέψημα από το αρωματικό «μοσχοκάρφι» είναι τονωτικό, ανακουφίζει από την ναυτία και γενικά αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Βαλεριάνα ή αγρία ή νάρδος Πίνοντας 1 ποτηράκι του λικέρ μακριά από τα γεύματα βοηθά στην καταπολέμηση της νευρικής έντασης, της ημικρανίας και της επιληψίας ακόμα.
Γλυκάνισο Είναι γνωστό για το λεπτό του άρωμα και την γλυκιά του γεύση. Βράστε για 10 λεπτά ένα κουταλάκι σπόρους σε 1 φλιτζάνι γάλα και σουρώστε. Θα ανακουφίσει μετεωρισμούς και κολικούς των εντέρων (ιδιαίτερα στα μωρά).
Δεντρολίβανο Βοηθά στην καταπολέμηση των εξανθημάτων και το σκάσιμο του δέρματος, που συχνά ταλαιπωρεί το ζώδιο της Παρθένου. (Βάζουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου στο οινόπνευμα για να μουσκέψουν καλά και με αυτό το μείγμα κάνουμε μασάζ στο σημείο- μέρος που πάσχει. Ακόμη, το μασάζ στο κεφάλι καταπολεμά την πιτυρίδα.
Άλλα θεραπευτικά φυτά για την Παρθένο είναι ο χιλιόφυλλος, η σκοπιά, η βαλδριανή και το μάραθο.

Τροφές

Κουνουπίδι, μαρούλι, πικρομάρουλο, μανιτάρια, σέλινο, ραπανάκια, σπαράγγια, αγγούρι, σταρένιο ψωμί, σίκαλη, σιτάρι, φουντούκι, βοδινό κρέας, κοτόπουλο, συκώτι, στρείδια, όλα τα είδη ψαριών, σοκολάτα, κατσικίσιο γάλα, τυρόγαλο, αβγά, σύκα, κεράσια, ροδάκινο, δαμάσκηνο, καρπούζι.

ΖΥΓΟΣ (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου)

Φυτά και βότανα

Κερασιά ή αγριοκερασιά Λειτουργεί σαν υπέροχο διουρητικό (μια χούφτα μίσχους κερασιάς η αγριοκερασιάς τα βάζουμε σε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε μέσα στο αφέψημα μερικές φέτες μήλου και τα αφήνουμε να μουσκέψουν γύρω στις δυόμισι ώρες).
Χρένο Η γνωστή από την μαγειρική καυτή σκόνη, ανακατεμένη σε νερό η με βούτυρο στο ψωμί, καθαρίζει και ρυθμίζει το ουροποιητικό σύστημα.
Ακτέα ή κουφοξυλιά Οι βέργες της κουφοξυλιάς μπορούν να γίνουν μια θαυμάσια μαρμελάδα, που θα συνοδεύει το ψωμί σας. Ενδείκνυται για παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.
Μαϊντανός Πολύτιμο αρωματικό φυτό με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και μεταλλικά άλατα. Ρυθμίζει την λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού.
Εκτός από τα παραπάνω βότανα τη διατροφή του Ζυγού τη βοηθούν το θυμάρι, το νεροκάρδαμο, το μελισσοβότανο, η βιολέτα, το ξινοπάλαθο, η χαμαιλεύκη.

Τροφές

Σπανάκι, ντομάτες, μπιζέλια, φασολάκια φρέσκα, ρεβίθια, σέλινο, μέλι, μαύρο ψωμί, ρύζι, αμύγδαλα, χουρμάδες, καρύδια, φιστίκια αράπικα, βατόμουρα, δαμάσκηνα, μπανάνες

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου)

Φυτά και βότανα

Κουφοξυλιά Ένα ζεστό ρόφημα, φτιαγμένο από άνθη κουφοξυλιάς, που χρησιμεύει για την έκκριση του ιδρώτα και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.
Σμίλακας Το αφέψημα αυτό (βράζοντας τις ρίζες του) βοηθά και καθαρίζει το αίμα. Επίσης, θεραπεύει από αφροδίσια νοσήματα.
Τζίνσενγκ Η εξωτική αυτή ρίζα έχει την φήμη εξαίρετου αφροδισιακού. Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, την ορμή και τη ροή της αδρεναλίνης. Θεωρείται μοναδικό για την ανανέωση των κυττάρων.
Μενεξέδες ή βιόλα Βάζουμε τους μενεξέδες σε γάλα και με το μείγμα κάνουμε επιθέματα στο ερεθισμένο σημείο, που έχει εκδηλωθεί ο καλόγερος.
Απήγανος Το λάδι του απήγανου είναι βοηθητικό και διεγερτικό των σεξουαλικών οργάνων.
Βασιλικός Τέλειος συνδυασμός τονωτικού και ηρεμιστικού μαζί και είναι ότι χρειάζεται για την ηφαιστειώδη ιδιοσυγκρασία του Σκορπιού.
Αγριάδα το αφέψημα της αγριάδας είναι καλό στις βλεννορραγίες και στην αποβολή της πέτρας των νεφρών. Βελανιδιά Το ρόφημα που θα φτιάξουμε από τον φλοιό της βελανιδιάς θεραπεύει βλεννορραγίες και αιμορροΐδες.
Επίσης, άλλα βότανα είναι η τσουκνίδα και η αγριαψιθιά.

Τροφές

Μπάμιες, ντομάτες, σπανάκι, μαρούλι, ρέικι, κριθάρι, ψωμί από βρώμη, κρεμμύδι, παξιμάδια, σολομό, φρέσκα στρείδια, τόνο, συκώτι, συμπυκνωμένο τυρί, αβγά, γάλα με χαμηλά λιπαρά, χουρμάδες, φράουλες, δαμάσκηνο, βερίκοκο, ανανάς, καρπούζι.

ΤΟΞΟΤΗΣ (23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Φυτά και βότανα

Ιεροβότανο ή Βερβένα Ανακατεύετε καλά μια ποσότητα βερβένας μαζί με το ασπράδι ενός αυγού. Τοποθετείτε το μείγμα στη φτέρνα και το επιδένετε καλά. Χρειάζεται να μείνετε ακίνητοι (ξαπλωμένοι) για 8-10 ώρες. Είναι αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση της ισχιαλγίας.
Λειχήνα Φτιάξτε ένα ρόφημα σε συνδυασμό χαμομηλιού και λειχήνας. Ισχυρό βοηθητικό για την καταπολέμηση βρογχικών ή πνευμονικών παθήσεων.
Δάφνη Χρησιμοποιούμε τα αρωματικά της φύλλα στη μαγειρική. Το αφέψημα διευκολύνει την λειτουργία του συκωτιού και της σπλήνας.
Ανθεμίς Ένα ρόφημα από ανθέμιδες, δύο φορές την μέρα, καταπολεμά το άσθμα.
Αψινθιά Ένα ρόφημα από αψινθιά και αλιφασκιά σε ίσα μέρη είναι πανάκεια για το συκώτι.
Επίσης, άλλα βότανα που βοηθούν είναι η άγρια ματζουράνα, η μποράντσα, η μολόχα, το ζαχαροκάλαμο και το φασκόμηλο.

Τροφές

Φακές, σέλινο, άγρια ραπανάκια, σπαράγγι, μπάμιες, ξεφλουδισμένο ρύζι, ακαθάριστα δημητριακά, κοτόπουλο, σολομό, στρείδια, γαρίδες, γλώσσα, ψάρια, αμύγδαλα, καρύδια, πορτοκάλια, φράουλες, μούρα, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου)

Βότανα και φυτά

Τσουκνίδα Το ζουμί της ανακατεμένο με οινόπνευμα διακόπτει την πτώση των μαλλιών.

Καμφορά Τη βρίσκουμε σε μορφή αιθέριου ελαίου. Εξαιρετική για το ρίγος, τους ρευματικούς πόνους, την αρθρίτιδα. Καρυδιά Βοηθά στον παιδικό ραχιτισμό. Συνιστάται ένα μπάνιο ημερησίως με την ακόλουθη σύνθεση. Βράζετε 100 γραμ. φύλλα καρυδιάς επί 10 λεπτά μαζί με 100 γραμ. αψινθιάς και 50 γραμ. μαντζουράνας. Ρίχνετε το μίγμα μαζί με τα βότανα στο νερό του μπάνιου (περιμένοντας να γίνει πρώτα λίγο χλιαρό το νερό) και βάζετε το παιδί. Μετά το μπάνιο το τρίβετε καλά και το κρατάτε ζεστό επί μια ώρα.
Βατόμουρο Μοναδικό για την ψωρίαση και άλλα δερματικά προβλήματα. Βοηθά επίσης στην αναιμία και καθαρίζει το αίμα.
Δαφνομουριά Οι καρποί της είναι βοηθητικοί στα κρυολογήματα και τους ρευματισμούς.
Καλεντούλα Αντισηπτική, καταπραϋντική δερματικών προβλημάτων και παράλληλα τέλειο φυσικό καλλυντικό.
Άλλα βότανα και φυτά είναι τα άγρια χόρτα, ο φλόμος και ο αμάραντος.

Τροφές

Λαχανάκια Βρυξελλών, ραπανάκια, ελιές θρούμπες, μπιζέλια, κοκκινογούλια, ζυθόχορτο, σέλινο, αγγούρι, κριθάρι, σιτάρι, ψωμί από βρώμη, σίκαλη, γάλα, τυράκια, αβγά, άπαχο κρέας, ανανάς, καρπούζι, γκρέιπ-φρουτ, κυδώνια, βατόμουρα, σύκα, πορτοκάλια, φράουλες, κεράσια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (21 Ιανουαρίου-19 Φεβρουαρίου)

Φυτά και βότανα

Δενδρολίβανος Τα άνθη του δενδρολίβανου σε ρόφημα είναι αρκετά βοηθητικά στη λειτουργία της καρδιάς.
Καρότα Το ζουμί τους ενδείκνυται για την καταπολέμηση του ικτέρου. Σαν επίθεμα, αφού πρώτα τα τρίψουμε, σε εγκαύματα είναι δροσιστικά και θεραπευτικά.
Βαλεριάνα Αυτό το βότανο δε συσχετίζεται μόνο με τον Υδροχόο. Ωστόσο, τον βοηθά στις φοβερές ημικρανίες και τη νευρική υπερένταση. Τρία μέρη νερού και ένα μέρος ρίζες βαλεριάνας δίνουν ένα καταπραϋντικό ρόφημα.
Σκόρδο Σε κάψουλές, ωμό η αιθέριο έλαιο μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Εξαιρετικό αντισηπτικό. Ένα ποτηράκι του λικέρ (μακριά, όμως, από τα γεύματα) είναι αρκετό.
Αγγελική Το μυρωδάτο ρόφημα αυτό είναι βοηθητικό για την έκκριση του ιδρώτα και την αποβολή τοξινών.
Άλλα βότανα το στεκούλι, το αθάνατο, το φασκόμηλο και το χαμομήλι.

Τροφές

Πατάτες, κουκιά, βρόμη, σπαράγγια, φασολάκια φρέσκα, ψάρια στρείδια, σολομός, συκώτι, κοτόπουλο, τυρόγαλο, αβγά, συμπυκνωμένο τυρί, αμύγδαλα, μέλι, αχλάδια, δαμάσκηνα, λεμόνια, ανανάς, σταφύλια, φράουλες, μπανάνες.

ΙΧΘΕΙΣ

Φυτά και βότανα

Για να νοιώθετε ήρεμοι και αποτοξινωμένοι μπορείτε να τρώτε τα κάτωθι βότανα: , ισλανδικά βούρλα, βαραγινόν, φύκια.

Τροφές

Μαρούλια, φράουλες, ραπανάκια, αγγούρια, αμύγδαλα, καρύδα, σταφίδες, μοσχαρίσιο συκώτι, μαυρομάτικα φασόλια, άπαχο μοσχάρι.
Επίσης τροφές που σας πηγαίνουν και σας δυναμώνουν την ενέργεια σας είναι τα αυγά, πατάτες, χοιρινό, δημητριακά, μαρούλι, συκώτι, νεφρά ζώων, γιαούρτι, καρύδια.

 

Πηγή: lykomidis.wordpress.com


Άλλα άρθρα σχετικά με: Φυτά και υγεία








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, οι πιο όμορφες γιορτές του χρόνου πλησιάζουν. Μαζί τους όμως πλησιάζουν κι ένα...

  2. Θα εξαφανιστεί ο λευκός βόρειος ρινόκερος;

     Μόνο τέσσερις λευκοί ρινόκεροι έμειναν στον πλανήτη μας, μετά τον θάνατο ακόμη ενός θηλυκού ρινόκερου του είδους ο...

  3. Νέα συμφωνία για το κλίμα

    Τρεις εβδομάδες πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (30/11-11/12/2015) η επικεφαλής του...

  4. Μία συνήθεια που μας γερνάει

    Επιστέφετε εξαντλημένοι από τη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι ένα ζεστό μπάνιο που θα σας χαλαρώσει...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron